r
Nosalty Logó

Команмелна - háromrétegű mari palacsinta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SzAgiFU
Команмелна - háromrétegű mari palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Az első réteghez

A második réteghez

A harmadik réteghez

Összesen 571 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Az első réteghez

A második réteghez

A harmadik réteghez

Összesen 2288 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Az első réteghez

A második réteghez

A harmadik réteghez

Összesen 226 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    691.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    351 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 571 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.3 g

Zsír

  • Összesen
    87.6 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    361 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2765.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    584 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    1405 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    307.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    539.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    457 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    287 mg
  • Retinol - A vitamin:
    449 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    586 micro
Összesen 2288 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

Az első réteghez

A második réteghez

A harmadik réteghez

Elkészítés

Az első réteghez

  1. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót (ízlés szerint). Közepébe mélyedést készítünk, ide kerül egy egész tojás és néhány evőkanál víz. Kemény tésztává gyúrjuk (lepényéhez hasonló állagúra), szükség szerint adunk hozzá még vizet. A tésztát kb. 8 egyenlő részre osztjuk, ezeket néhány mm vastagságúra, kör alakúra nyújtjuk.
  2. Tradicionálisan kemencében készülő étel, városi körülmények között alul-felül sütéses sütőben magas hőfokon készíthető. A teflonedényt néhány kanál olajjal kikenjük, kb. 220 fokon a palacsinták mindkét oldalát átsütjük. Ezután az egyik oldalra helyezzük a második réteget.

A második réteghez

  1. A zablisztet a kefirrel vagy aludttejjel és a tejföllel simára keverjük, kicsit állni hagyjuk. A kisült lepények egyik oldalát megkenjük vele, tovább sütjük, míg a második réteg kissé megszilárdul. Erre kenjük a palacsinta harmadik rétegét.

A harmadik réteghez

  1. A harmadik réteghez valókat sütés előtt 8-10 órával összekeverjük, beáztatjuk a tejfölbe a zablisztet/zabpelyhet. Ha túl kemény lenne, tejjel lazíthatjuk. A megszilárdult második rétegre kenjük, a háromrétegű lepényt tovább sütjük.
  2. A kész palacsintákat olvasztott vajjal megkenjük. Ízlés szerint tejföllel, kefirrel, aludttejjel fogyasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 516
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
SzAgiFU 3 recept

A recept egy oroszországi kisebb finnugor nép, a marik (külső nevükön cseremiszek) egyik legtradicionálisabb étele. A receptet a népcsoport egyik tagjának, kedves lektoromnak köszönhetem.  Az érdeklődésem onnan indult, hogy a palacsintát, e méltán híres ételt milyen sokféleképpen készítik a világ különféle pontjain. A recept egy kisebb sorozat egyik darabja: a finnugor világ palacsintái. A motivációt annak megkísérlése jelentette, hogy a fizikailag távoli, nyelvileg viszont leginkább közeli rokon népek gasztronómiájának sajátosságait közelebb hozzam a sütés-főzés szerelmeseinek.

Hozzávalók

Az első réteghez

A második réteghez

A harmadik réteghez

Címlapról ajánljuk

További cikkek