Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kolbászos csónakok

Kolbászos csónakok
Kolbászos csónakok
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerintem nagyon finom, ha a tejfölbe teszünk egy kevés fokhagymát is. :)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

  • 3 ek tejföl (ízlés szerint lehet kevesebb, vagy több)
  • 10 dkg kolbász (ízlés szerint lehet kevesebb, vagy több)

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit megfőzzük, majd összetörjük. A kolbászt kisebb darabokra szeljük fel.
  2. A 0,7 dl tejben az élesztőt futtassuk fel egy kevés cukorral. Ezután a tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, és kelesszük a tésztát a duplájára.
  3. Ha megkelt a tészta, osszuk el 13 db egyforma részre, egyesével nyújtsuk ki őket téglalap alakúra, majd kenjük meg tejföllel, és szórjuk rá a feldarabolt kolbászkarikákat.
  4. A téglalap alakúra nyújtott tészta rövidebbik oldalait hajtsuk be, majd tekerjük fel, mint a buktát.
  5. Helyezzük őket egy sütőpapíros tepsire, és vágjuk be a tészta tetejét úgy, hogy a szélein 2-2 cm megmaradjon. Hagyjuk még kicsit kelni a csónakokat.  
  6. Ezután kenjük le őket tojással, majd a bevágásokat szórjuk meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, közepes lángon süssük őket aranysárgára.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 950
elküldve: 1
receptkönyvben: 116
elkészítve: 4/9
Facebookon megjelent: -

szakács

kitty_19

Mióta szakács: 2011.10.30.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

töltött csónakok, kolbászos-sajtos kelt tészta, töltött kelt tészta kolbászosan-sajtosan

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1112
finomliszt 75 dkg
kefir 280 g
burgonya 5 közepes db
napraforgó olaj 5 ek
tej 0.7 dl
élesztő 5 dkg
1.5 tk
tejföl 3 ek
kolbász 10 dkg
tojás 1 db
sajt 5 dkg