r
Nosalty Logó

Jugó kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ajandek
Jugó kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A belsejébe

A tetejére

Összesen 951 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A belsejébe

A tetejére

Összesen 3804 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A belsejébe

A tetejére

Összesen 298 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.2 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1581.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    878 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 951 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.9 g

Zsír

  • Összesen
    147.4 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    303 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6327 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    1174 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    1206 mg
  • Nátrium
    3512 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    498.3 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    556 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    432 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    544 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    351 micro
Összesen 3804 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    499.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 298 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A belsejébe

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos tejbe beletesszük a cukrot, és ebben felfuttatjuk az élesztőt. Mikor felfutott, a többi hozzávalóval alaposan összedolgozzuk a tésztát.
  2. Kb. 1 órát kelesztjük, de a kelesztési idő függ a hőmérséklettől is, így azt mondom, hogy ha a duplájára kelt, akkor jó.
  3. Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkán kisodorjuk vékonyra. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és a szélébe egy kis darabka margarint teszünk, és feltekerjük. A margarin nagyon fontos bele, mert ettől lesz puha.
  4. A kiflik tetejét megkenjük felvert tojással, és megszórjuk reszelt sajttal, és szép pirosra sütjük. Nem feltétlenül kell előmelegíteni a sütőt, mert a melegedés alatt is kelhet a tészta.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 20105
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 06.

Ajánló

Tipp: Tejallergiások a tehéntejet cseréljék le zab-, kukorica-, szója- stb. tejre, és a tetején lévő sajtot szezámmaggal válthatják ki, vagy pl. picit csökkentve a tésztában lévő só mennyiségét és picit növelve a cukrot, a töltelék lehet sütésálló lekvár is. Tojásallergiások tojás helyett kenjék meg a tetejüket cukros vízzel, vagy amivel szabad nekik.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Jugó kifli
Ajandek 15 recept

Hát egy adagból nem igen kell lefagyasztani. :-)

Hozzászólások (6)

Törölt felhasználó

Nagyon tetszik azt hiszem ma kipróbálásra kerül! Mi van, ha sajtot teszek a közepébe?

Ajandek

Szia. Még nem próbáltam, de ha jól lezárod a kiflik végét, akkor talán nem folyik ki a sajt.

Törölt felhasználó

Sziasztok! Sajttal majd meglátjátok még finomabb lesz, és nem folyik ki.Ezt a kiflit én már régen sütöm, és nagyon szereti a családom. Mindenkinek csak ajánlom

Törölt felhasználó

Tegnap megsütöttem,és nagyon finom lett!Annyit változtattam rajta,hogy füstölt sajtot is tettem a közepébe a ráma mellé.Nem pogácsa szaggatóval csináltam,hanem háromszög alakúra vagdostam,így lett igazi kifli alakja.

Törölt felhasználó

Nálunk ez nagyon nagy kedvenc. Rengetegszer elkészitettük már! Nagyon finom.

Törölt felhasználó

Sziasztok! Tegnap megsütöttem, de csak egy fél adaggal mert nem tudtam, hogy milyen lesz.... Nagyon megbántam... Ma süthetem a rendes adagot mert annyira finom lett, még a páromnak is nagyon ízlett, és még ma is finom puha volt!!! Köszi a receptet! U.I.: Én tettem bele sajtot és összenyomkodtam a végét, így nem folyt ki. Szerintem Maci sajttal a legfinomabb! :))

Ajandek

Szia. Örülök, hogy ízlett! A fiam is épp tegnap kérte, hogy süssek kifliket, tegyek bele neki gépsonkát, és sajtot, a tetejét meg csak tojással kenjem be. De most hogy mondod van itthon pár árválkodó Maci sajtunk, felét azzal töltöm meg, a másik felét pedig ahogy a legény kérte:-) Jó sütögetést kívánok! Évi

Picijenci

Szia! A mi családunkban is nagy kedvenc. Én szoktam bele akár kolbászt, szalámit, mustáros virslidarabkát, sajtot vagy akár sütésálló jam-et is tenni. Mindegyikkel isteni finom. :)

Hozzávalók

A tésztához

A belsejébe

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezek az élelmiszerek fognak először eltűnni az életünkből

A klímaváltozás hatásait nem lehet tagadni, hiszen a jelenséget évről évre egyre jobban érezzük a saját bőrünkön. A hőség egyre nagyobb, a víz pedig egyre fogy, ezen felül pedig azzal is szembe kell néznünk, hogy bizonyos élelmiszerek is el fognak tűnni a színről.