r
Nosalty Logó

Kolbászos batyu

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Kolbászos batyu
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 17% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 721 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 2879 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 299 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    46.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1390.5 g
  • Cink
    130 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    100 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    976 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 721 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    109.1 g

Zsír

  • Összesen
    185.6 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5561.9 g
  • Cink
    521 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    401 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    3905 mg
  • Réz
    20 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    50 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    240 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 2879 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    577.6 g
  • Cink
    54 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    405 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 299 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sonkát apró kockákra vágjuk, a kolbászt felszeleteljük.
  2. 1 ek olajon kissé megpirítjuk a kolbászkarikákat. 25 karikát félreteszünk, a többit apróbb darabokra vágjuk.
  3. A túrót összekeverjük a tojással, a sonkával, a feldarabolt kolbásszal, a kolbász levével és a fűszerekkel. Óvatosan sózzuk, mert a sonka és a kolbász eleve sós!
  4. A leveles tésztát 50x50 cm-es négyzetté nyújtjuk, és keresztben-hosszában ötfelé, azaz 25 db 10x10 cm-es négyzetre vágjuk. Ha nem sikerül akkorává nyújtani, úgy is felvághatjuk, és a kis négyzeteken nyújtunk még annyit, hogy elég nagyok legyenek.
  5. A tölteléket elosztjuk a tésztadarabokon, és mindegyikbe rejtünk még egy szelet kolbászt is.
  6. A négyzeteket kis batyukká formáljuk. Ha a tészta csücskeit kicsit bevizezzük, és úgy nyomjuk össze, akkor nem nyílnak szét süléskor.
  7. Éppenhogy megvajazott tepsibe rendezzük a kis batyukat, és előmelegített, forró sütőben sütjük. (Ha nem elég forró a sütő, a tészta szalonnás marad!)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x35
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 12854
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 12.

Ajánló

Langyosan a legfinomabb! Természetesen lehet csak sonkával vagy csak kolbásszal is készíteni. Vendégváráshoz kitűnő, de egy könnyű leves mellé akár második fogásként is tálalható.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az eredeti recept szerint ebből az egész mennyiségből csak négy hatalmas batyut kellene készíteni, és főételként fogyasztani. Első alkalommal úgy csináltam, de akkor valami eszméletlenül, szóval túlságosan is laktató étel. Azóta így készítem, mert így mindenki csak annyit eszik, amennyi jól esik neki.

Hozzászólások

zsuzska0527

Most lett kész. :) Nagyon nagyon fincsi lett. :) Köszönöm a receptet!!! :) :) :)

Fahéj

Igazán nincs mit! Örülök, hogy bevált a recept. :) Üdv: Fahéj

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ha az adott helyen már nem tudsz tanulni, akkor váltani...

Enzsöl Balázs mosogatóként kezdte gasztronómiai pályafutását 2005-ben, négy évvel később pedig már Angliában volt főszakács. A cukrászattal Ausztriában ismerkedett meg, majd néhány év alatt nemzetközileg elismert cukrásztanácsadóvá küzdötte fel magát. Évek óta Barcelona a bázisa, de a világ minden tájára hívják éttermek, hotelek, kávéházak, hogy stílusát átültesse az ő kínálatukba. Nevét Magyarországon a Mestercukrász című gasztroreality zsűritagjaként ismerték meg szélesebb körben. Karrierjéről, munkásságáról kérdeztük.

Szász Nóri

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!