r
Nosalty Logó

Kókusztejes thai-curry csirkével és tésztával

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Vicikó
Kókusztejes thai-curry csirkével és tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 985 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2954 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 144 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    31 g

Zsír

  • Összesen
    79.7 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1751.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    423 mg
  • Nátrium
    1041 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    335.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    370 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    165 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    838 micro
  • β-karotin
    3427 micro
  • β-crypt
    308 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1054 micro
Összesen 985 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    93.1 g

Zsír

  • Összesen
    239.2 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5253.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    392 mg
  • Foszfor
    1268 mg
  • Nátrium
    3124 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1005.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1111 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    291 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    495 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    480 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    2513 micro
  • β-karotin
    10282 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3161 micro
Összesen 2954 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    123 micro
  • β-karotin
    504 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 144 Kcal

Elkészítés

  1. A csirkecombokat kifilézzük, és kis kockákra vágjuk a húst.
  2. A sárgarépát és a paprikát vékony csíkokra, szeletekre, az újhagymát ujjnyi széles darabkákra vágjuk.
  3. A tésztának vizet forralunk.
  4. A wokot (vagy egy jó széles aljú serpenyőt ) felforrósítjuk. A felső szélétől kezdve beleöntjük az olajat , és hozzáadjuk a curry-pasztát. Kb. fél percig pirítjuk, és rögtön hozzádobjuk a csirkehúst. Ezt jól megpirítjuk.
  5. Közben ha forr a víz, a tésztát beletesszük, és megfőzzük, leöntjük a vizet, és forrón tartjuk. Vigyázzunk, rövid idő alatt megfő!
  6. Eközben ha a csirkehús megpirult, hozzáöntjük a kókusztejet, ízesítjük halszósszal, a cukorral, és felöntjük kb. 2 dl forrásban levő vízzel. (Vagy annyi vízzel, hogy leves jellegű legyen, de ez függ a kókusztej krémességétől is!)
  7. Beletesszük a zöldségeket, a bazsalikomot, jól megkeverjük.
  8. Amint megforrósodott újból az étel, hozzáadjuk a tésztát, amit alaposan megforgatunk a lében.
  9. Ha szükséges önthetünk még forró vizet hozzá, és ízesíthetjük újból kevés halszósszal.
  10. Tálaláskor először próbáljunk tésztát szedni, és csak utána a többi alkatrészt és levet.
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 11560
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 02.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kókusztejes thai-curry csirkével és tésztával
Vicikó 251 recept

Egyik nagy kedvencünk ez az étel. Nagyon variábilis, szinte mindenféle hússal készíthető. A zöldségeket is lehet kombinálni, így szinte sosem egyforma az íze.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legkrémesebb krumplipüréhez nem kell megfőzni a burgonyát

Sosem gondoltuk volna, hogy a legkrémesebb püréhez nem is kell megfőzni a krumplit. Ám, a minap egy olyan érdekes burgonyafőzési technikáról olvastunk, ami annyira magától értetődő, hogy nem is értjük eddig miért nem használtuk. Mai Napi Tippünkből kiderül az igazság!