r
Nosalty Logó

Kókuszos-mákos szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kókuszos-mákos szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 463 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5539 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 355 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 463 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.6 g

Zsír

  • Összesen
    328.6 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    1527 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4586.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    1247 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    467 mg
  • Foszfor
    1510 mg
  • Nátrium
    1134 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    563.1 g
  • Cukor
    384 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    365.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2173 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    305 micro
  • K vitamin:
    196 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    1209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2055 micro
  • α-karotin
    60 micro
  • β-karotin
    1369 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1573 micro
Összesen 5539 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 355 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Óvatosan hozzákavarjuk a kókuszreszeléket és mákot.
  2. Kikent vagy papírral bélelt tepsibe osztjuk, hogy egyenletes legyen, halvány rózsaszínre sütjük!
  3. A krémhez a megmaradt tojássárgáját egy hőálló edényben habossá kavarjuk a kristálycukorral.
  4. Hozzáadjuk a fele lisztet,2 ektejjel tovább kavarjuk, újra lisztet és a maradék tejet, vigyázva, hogy csomómentes maradjon. Állandó kavarással pépesre főzzük. (Ne ijesszen el, ha első fővésében elkezd csomósodni. Ilyen esetben húzzuk lejjebb a tüzet, és ajánlatos mixerrel folytatni a főzést, míg pépessé válik.)
  5. Amint kihűlt, hozzákeverjük a kockára vágott margarint és a vaníliás cukrot.
  6. Rákenjük a tésztára, majdtetejét kirakjuk a keksz írásával lefelé.
  7. A glazúrt olyan mennyiségben készítjük, ahogyan szeretnénk díszíteni a tésztát. (Néha kevesebb adagot készítek, és cirkásan ráfolydogáltatom.)
  8. Pár órát hűtőbe rakjuk, hogy a keksz megpuhuljon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35X25X6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 214
  • Tegnapi nézettség: 32
  • 7 napos nézettség: 104
  • Össznézettség: 31875
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 02.

Ajánló

Akinek fontos, hogy az alaptészta magasabb legyen, annak ajánlok kisebb sütőformát, pl.30X23X5 cm-s, ugyanis én szándékosan sütöm nagyba, hogy vekony legyen ez esetben az alap-hab. (Talán a sütési idő is növekszik enyhe pár perccel - legyen halvány rózsaszín a teteje)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fiaim ovis idejükben szülinapon voltak, mikor értük mentem, mindenféle finomsággal kínáltak, mesélték, melyik milyen féle. Ennél a sütinél felfigyeltem a mákra, s látványa amúgyis csalogatott krémes lévén...első falat után receptet kértem :-).

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek