r
Nosalty Logó

Kókuszos-mandulás koszorú

Nihonka
Kókuszos-mandulás koszorú
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Kenéshez

224
Kalória
4.5g
Fehérje
28.3g
Szénhidrát
10.3g
Zsír
6.3g
Víz
37.6g
Koleszterin
1.5g
Élelmi rost
8.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Töltelék

Kenéshez

Összesen 224 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Töltelék

Kenéshez

Összesen 2223 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Töltelék

Kenéshez

Összesen 328 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    6.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 224 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.8 g

Zsír

  • Összesen
    103.1 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    376 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1374.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    581 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    282.8 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    582 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    571 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 2223 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    9.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 328 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Az olvasztott vajon kívül mindent berakunk a kenyérsütőgép üstjébe, majd összegyúratjuk a tésztát (akinek nincs gépe, az kézzel készítse el, majd egy tálban letakarva hagyja megkelni). Gyúrás közben belecsurgatjuk az olvasztott vajat, majd tovább dolgoztatjuk a gépet. Közben a cukrot összekeverjük a kókuszreszelékkel és az őrölt mandulával.
  2. Megvárjuk, míg szépen megkel a tésztánk, kb. 30-40 perc. A megkelt tésztát kinyújtjuk kerek formára, nagyjából 2-3 mm vastagságúra. Megkenjük olvasztott vajjal a teljes felületét, majd megszórjuk a cukros-kókuszos-mandulás töltelékkel.
  3. Ezután ügyesen feltekerjük a tésztát, majd középen, hosszában kettévágjuk egy éles késsel. A két oldalát egymáshoz rakjuk, a végeit összecsippentjük, és óvatosan egymást keresztezve betekerjük a kalácsot, ügyelve arra, hogy a vágott rész, ahol lehet, felülre kerüljön.
  4. Végül a két végénél kicsit összenyomjuk, és egy kerek formájú sütőformába helyezzük. Kicsit hagyjuk letakarva még kelni kb. 20 percet, majd közvetlen sütés előtt kenjük meg meleg cukros-vajas tejjel.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. A frissen sült kalácsot újra megkenjük a megmaradt cukros tejjel, és hagyjuk kihűlni.

Töltelék

  1. A töltelék hozzávalóit jól összekeverjük egy kisebb tálban, és a vajjal megkent tésztára szórjuk.

Kenéshez

  1. A tejbe beletesszük a vajat, cukrot, majd egy kicsit felmelegítjük. Ezután jól elkeverjük, és ezzel kenjük meg a tésztát sütés előtt-után.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22

Szerettem volna egy kicsit mást készíteni, a diós, kakaós és egyéb hagyományos ízesítésű kalácson kívül. Így az otthon talált hozzávalókból sütöttem ezt a gyönyörű koszorút. A párom csak ennyit mondott: "a kalácsok között ez a győztes!"... Szóval, ajánlom mindenkinek :-)))

Nosalty stories

További receptek

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kristyán Fanni

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...