r
Nosalty Logó

Mogyorós tönkölykalács

NS
Mogyorós tönkölykalács
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

692
Kalória
21.8g
Fehérje
100.7g
Szénhidrát
24.4g
Zsír
32.6g
Víz
77.3g
Koleszterin
11.6g
Élelmi rost
11.3g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 692 kcal
  • 12% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2766 kcal
  • 12% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 301 kcal
  • 12% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    809 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    452 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    100.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    32.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 692 kcal
  • 12% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.1 g

Zsír

  • Összesen
    97.7 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    309 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3236.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    474 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    559 mg
  • Foszfor
    1807 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    403 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

Víz

  • Összesen
    130.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    489 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    487 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    480 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    786 micro
Összesen 2766 kcal
  • 12% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    14.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 301 kcal

Elkészítés

  1. Az élesztőt langyos tejben feloldjuk és annyi lisztet adunk hozzá, hogy galuska sűrűségű tésztát kapjunk.
  2. 15 percig pihentetjük.
  3. A dagasztógépbe beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojást, a zsiradékot, a tejet, és 10 percig dagasztjuk. Annyit lisztet adunk hozzá, amennyit felvesz és amikor elválik a tészta az edény falától, akkor kész.
  4. Ekkor keverjük bele a mazsolát és a mogyorót.
  5. 1 órát langyos sütőben letakarva kelesztjük, majd átgyúrjuk a megkelt tésztát.
  6. 3-as fonással megfonjuk és kenyérformába még 30 percig hagyjuk újra megkelni.
  7. Sütőben 10 percig 190 fokon sütjük, majd 180 fokon még 30 percig.
  8. Ha pirul a teteje, letakarjuk közben.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Saját mogyorófánk van, és az idei termésből készült ez a nem csak finom, de egészséges kalács. Mondanom sem kell, hogy sokkal olcsóbb mint a tönkölykalácsok a bio pékségekben. A teljes kiőrlésű tönkölyliszt is alkalmas kelt tésztákhoz, valamennyivel több tejet vesz fel és picit tovább kell sütni, mint a fehérlisztes társait, de megéri.

Nosalty stories

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...