Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókuszos epermisu Csibedinától

Kókuszos epermisu Csibedinától
Kókuszos epermisu Csibedinától
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eper és kókusz.... összeillő páros, eperszezon kellős közepén pedig pláne. Túl sokat nem kellett gondolkodnom az elkészítésén, egyszerűen minden adta magát... a végeredmény pedig egy nagyon vidám, könnyű tavaszi vacsora koronájaként ez a rózsaszín, bársonyos, gyümölcsös desszert lett. :)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az epret megmossuk, megtisztítjuk és pürésítjük, majd hozzáadjuk a kókuszkrémet és a kókuszreszeléket, utána alaposan összekeverjük.
  2. A tejszínt felverjük - amennyiben nem cukrozott, akkor ízlés szerint porcukorral ízesítjük -, majd hozzáadjuk az epres masszához.
  3. A tejet összekeverjük a rummal, vagy rumaromával és ezekbe belemártjuk a babapiskótákat.
  4. Egy jénai tál alját lerakjuk egy sorban a tejbe áztatott piskótákkal, majd krémet rétegezünk rá.
  5. A babapiskótát és a krémet addig rétegezzük, amíg a krém el nem fogy oly módon, hogy a desszert tetejére krém kerüljön.
  6. A krém legfelsőbb rétegét megszórjuk kókuszchips-szel, és friss eperrel díszíthetjük.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 250
elküldve: 1
receptkönyvben: 79
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Csibedina

Mióta szakács: 2011.08.25.
70 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kókuszos-epres babapiskóta, epres babapiskóta kókuszkrémmel rétegezve, tejszínes-epres babapiskóta kókuszosan

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kolonicsné Horváth Zsuzsa
Kolonicsné Horváth Zsuzsa Fri, 2012-05-18 22:05

Kedves Csibedina! Én mindíg olvasás közben elképzelem magam előtt a leírás lépéseit. Itt a recept alapján egy rózaszín krém van előttem. A képen nem azt látom Ott olyan,mintha a piskóta lenne epervelőbe mártva és hab lenne közte. Mellesleg nem is lenne rossz úgy sem. Szóval akkor hogy van ez?
Szia Zsuzsa.

Csibedina
Csibedina / Csibedina Sun, 2012-05-20 10:38

Kedves Zsuzsa,
A piskótát a rumaromás tejbe áztatás miatt látod élénk pink színűnek, emellett elhalványul a krém halvány rózsaszíne.
Üdv:
Edina

Mazsola76
Mazsola76 Fri, 2012-05-18 11:28

Sziasztok!

Csatlakozom, én is szeretném tudni mi az a kókuszkrém!

Mazsola

590
eper 40 dkg
kókuszkrém 400 g
kókuszreszelék 5 dkg
habtejszín 3 dl
babapiskóta 200 g
tej 2 dl
rum 1 teáskanál
kókuszchips 1 ek