Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eperkrémes babapiskóta

Eperkrémes babapiskóta
Eperkrémes babapiskóta
40 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ebben az évben nem tudtam igazán finom érett epret venni, így gondoltam valami sütit készítek belőle. Már másodszorra készítem ezt az egyszerű, könnyen elkészíthető finomság.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összetörjük az epret (én csak villával töröm), és átszűrjük. Különválasszuk az epervelőt és a levét. Pár szem epret félreteszünk a díszítésre.
  2. Elkészítjük a krémet. A lisztet csomómentesre keverjük egy kevés tejjel, a többit felforraljuk, majd hozzákeverjük a forró tejhez, és folyamatos keveréssel krémesre főzzük.
  3. A krémbe teszünk vaníliás cukrot, cukrot, mézet, és beledaraboljuk a hideg vajat . Elkeverjük, és langyosra hűtjük.
  4. Hozzákeverjük az epervelőt, megkostóljuk, és ha kell, még cukrozzuk, vagy még több mézet teszünk bele.
  5. A babapiskótákat megmártjuk az eperlében, és egy nagy lapos jénaiba kezdjük meg a rétegezést. Egy sor piskóta, egy sor krém. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg az anyag tart.
  6. Díszítjük, és olvasztott csokit csorgatunk rá. Hűtőbe tesszük. Pár órát várunk...(ha tudunk).
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 684
elküldve: 2
receptkönyvben: 69
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Jolán

Mióta szakács: 2010.01.13.
83 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krémes babapiskótás süti, gyümölcskrém babapiskótával, epres babapiskótás sütemény

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hangella
hangella Fri, 2015-06-12 11:51

Elkészítettem,de sajnos nekem nem igazán ízlett. Mascarponét használnék a főzött krém helyett. ízletesebb

,könnyebb, finomabb. el is készítettem,sokkal különlegesebb lett.

szuszi
Jolán / szuszi Wed, 2014-05-28 07:15

Örülök, hogy elnyerte a tetszésedet....Igen...én alapvetően igyekszem "megfizethető" módon készíteni ételeimet....De ha nyerek a lottón...akkor aztán adok az élvezeteknek :-)

pincekacsa
pincekacsa Tue, 2014-05-27 20:49

Tök finom lett, köszi a receptet! Nincs tele flancos, drága alapanyagokkal, mégis nagyon jó!! Köszi mégegyszer.

631
eper 1 kg
babapiskóta 30 dkg
finomliszt 8 evőkanál
tej 8 dl
cukor 2 ek
vaníliás cukor 1 csomag
virágméz 5 ek
vaj 6 dkg
étcsokoládé 10 dkg