Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Klasszikus zakuszka

Klasszikus zakuszka
Klasszikus zakuszka
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A zakuszkát ételízesítésen kívül előételként, szendvicskrémként, salátaként is használja az orosz, bolgár, román, szerb, erdélyi konyha.

Forrás: net

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a megmosott, megszurkált padlizsánokat és a kápia paprikákat, majd 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
  2. A paprikákat időnként megforgatjuk, ha már megbarnult a héja, kivesszük a sütőből, alufóliával letakarjuk, kicsit pihenni hagyjuk, eltávolítjuk a héját és a magját, majd finomra összevágjuk.
  3. A megpuhult padlizsánokat szintén rövid időre fóliával letakarjuk, így könnyebben lehúzhatjuk a héját, ezután ezt is finomra aprítjuk.
  4. A finomra vágott hagymát egy csipet sóval megfonnyasztjuk az olajon, hozzáadjuk a pépesre vágott padlizsánt, paprikát és a sűrített paradicsomot, ezután fűszerezzük, sóval, borssal és borsikafűvel.
  5. Végül kb. 10-15 perc alatt összefőzzük, hogy az ízek jól összeérjenek, majd hűlni hagyjuk. Tálalás ízlés szerint, langyosan vagy hidegen, barna kenyérrel vagy bagettel.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 4 923
elküldve: 1
receptkönyvben: 75
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
481 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
mikor: uzsonna, vacsora
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

paprikakrém, padlizsánkrém

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

195
kápia paprika 50 dkg
padlizsán 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
sűrített paradicsom 15 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
borsikafű 0 ízlés szerint