Nosalty Logó

Kitűnő mézes puszedli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Büszkeszósz
Ezen a képen: Kitűnő mézes puszedli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 1303 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 5212 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 342 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    799 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    255.1 g
  • Cukor
    140 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 1303 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89 g

Zsír

  • Összesen
    92 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    926 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3196.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    275 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    1061 mg
  • Nátrium
    1375 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1020.6 g
  • Cukor
    560 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    311.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    405 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    221 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    743 mg
  • Retinol - A vitamin:
    397 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1011 micro
Összesen 5212 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 342 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat a cukorral habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk.
  3. Egy éjszakát hűvös helyen pihentetjük.
  4. A tésztából golyócskákat formálunk és kikent, lisztezett sütőlapon sütjük.
  5. A tojásfehérjéket gőz fölött jól kikeverjük a porcukorral.
  6. Ízesíthetjük narancshéjjal, kókusszal, kakaóval, dióval, stb.
  7. A még forró puszedliket ebbe mázba forgatjuk.
  • Sűtés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 76
  • 7 napos nézettség: 345
  • Össznézettség: 147282
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 19.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Büszkeszósz 29 recept

Anyukám szomszédasszonyától származik a recept, és a nevéhez méltóan tényleg kitűnő. Puha, sokáig elállós, nagyon finom.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia! Nagyon tetszik a recept, ebb?l kb. hány darab puszedli lesz ?:)

Törölt felhasználó

Még valami jutott eszembe (bocs, kezd? vagyok): G?z fölött elkeverjük, csak úgy simán kavargatva, vagy habver?vel? És ez a máz megszilárdul, vagy szárítani kell? Nagyon köszönöm a választ!

Törölt felhasználó

ja, és hány fokon, hány percig? nem szeretném elrontani... gyakran megesik:)

Törölt felhasználó

pontos receptet szeretném látni

kati.57

És a sütésnél vigyázni kell! Egy kicsit távolabb rakjuk a tepsire a golyócskákat,mert különben ahogy sül szét terül és össze ragad.

Törölt felhasználó

Nem csináltam még puszedlit, de ha nem golyót gyúrok bel?le, hanem kiszaggatom pl. halformával, nagyon eldeformálódik sütéskor? Egyébként jól néz ki, kipróbálom.

gömbicica

Megcsináltam a tésztát, mennyei, gyönyörüen lehetett vele dolgozni másnap reggel, szaggatható, a formák nem lesznek sütés után deformáltak. Olyan formán is volt hogy szarvas :-) egész kicsike tn 5 x 4 cm? pipecül néz ki sütés után. Finom a végeredmény :-) Köszönöm :-) SZÓVAL A KÉRDÉSRE RÖVIDEN A VÁLASZ: LEHET SZAGGATNI IS!!!!! S?t én a puszedlihoz inkább a kicsit vastagabbra való nyujtást ajánlanám, és kerek szaggatóval szaggatást. Valamikor régen sok puszedlit csináltam, a receptet már nem találtam, de azt is szaggattam. És szép világosra süssétek!!!!!!!! Lehet hogy sületlennek látszik, de nem az. Mondjuk én könnyen beszélek, nagyon jó süt?m van. A sütik alja, teteje tök egyforma :-) a hozzászólásom els? fele már régi, (tán 2-3 hete csináltam el?ször ezt a finomságot) csak ujra hozzáirtam . Közben már 17-e lett, és harmadjára kevertem össze ezt a csodafinom mézest. (amit eddig csináltam elfogytak :-( :-) én a füszereket a kenyérsüt?gép kisebbik adagolójával mértem ki. Igy mindig állalndó az ize :-) 2 csg vaniliás cukor 3 adagolókanál fahéj, és 2-2 adagolókanál mézesfüszerkeverék(kotányi),száritott citromhéj, tört szegfüszeg. De lehet, hogy jobban jártok, ha apránként kevertek bele ezt-azt, és megkóstoljátok. Nem mindenki szereti egyformán az izeket.

Büszkeszósz

Hú, erre nem tudok válaszolni, ezt a tésztát nem próbáltam még szaggatva. De ha esetleg kipróbálod, én is kíváncsi lennék az eredményre :)

Törölt felhasználó

Kipróbáltam. Egy kicsi tényleg dagadtak lettek, de én még túl is sütöttem egy kicsit. Száraz lett. Köszi!

Kurucz Károlyné

Kipróbáltam, ez tényleg nagyon jó recept.

Törölt felhasználó

Kedves Edit! Ma megsütöttem, és szuper lett! Köszi a receptet, ami egyszer?en így tökéletes, ahogy van!

Büszkeszósz

Jó olvasni ezeket a sikertörténteket :)

Törölt felhasználó

Sziasztok! Már összegyúrtam a tésztát kissé lágy lett! Tettem hozzá még lisztet de így is kicsit kezelhetetlen!Ez nem gond! Reggelre már a hidegt?l jól kezelhet? lesz?

Törölt felhasználó

Sziasztok! Tegnap én is elkíszítettem ezt a sütit, felét golyóztam, felét kinyujtottam és kiszagattam, isteni lett!!!!!!!Köszi a receptet, finom puha, omlós!!!Juditkának üzenve nem kell bele plussz liszt, nem baj ha puhább begyúráskor a tészta, mert másnapra teljesen kezelhet?vé válik!Mindenkinek kellemes Ünnepeket!Üdv!

Törölt felhasználó

Ismét sziasztok! Én is csak dicsérni tudom a receptet kit?n?! Az összeállítás kicsit nehézkesen sikerült úgy éreztem magam a ragacsos masszával mint a békák a tapadó korongukkal :-)) A több liszttel is finom lett legközelebb nem pánikolok ha átváltozok békává gyúrás közben:-))

Törölt felhasználó

Kné. Sajnos én mindig a sütésnél rontom el dolgokat.Kérlekszépen ird meg légkeveréses süt?be hogyan süs-sem,és meddig.Elöre is köszi.

hadiandi

Sziasztok! Milyen h?mérsékleten kell sütni? Légkeveréssel vagy simán? Szeretném megsütni, de igy nem merem elkezdeni :(

Törölt felhasználó

Nagyon finom. Kapásból dupla adagot készítettem. Nekem semmi gondom nem volt a tésztával. Köszi a receptet.

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek