r
Nosalty Logó

Kígyórétes ahogy Mamadi készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kígyórétes ahogy Mamadi készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A töltelék

A tészta

Összesen 514 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A töltelék

A tészta

Összesen 5138 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A töltelék

A tészta

Összesen 202 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    207 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 514 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    76.7 g

Zsír

  • Összesen
    254.3 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    90 g
  • Koleszterin
    397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2153.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    1145 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    662.4 g
  • Cukor
    220 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    1341.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2242 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    266 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    438 micro
  • Kolin:
    465 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2072 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1914 micro
  • β-crypt
    160 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    951 micro
Összesen 5138 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    84.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 202 Kcal

Hozzávalók

A töltelék

A tészta

Elkészítés

A töltelék

  1. Az almát lereszeljük.
  2. Az adalékanyagokat adjuk hozzá.
  3. Keverjük össze, és tegyük félre.

A tészta

  1. A margarint habosra keverjük, ez nagyon fontos!
  2. Hozzáadjuk a cukrot, tojásokat, sót, a felfuttatott élesztőt, legvégén a lisztet.
  3. Könnyedén összegyúrjuk.
  4. 4 cipót készítünk.
  5. Kinyújtjuk, és a közepére vastag tölteléket halmozunk.
  6. A tészta széleit bevagdossuk, és a töltelékre visszahajtogatjuk.
  7. Tojásfehérjével átkenjük.
  8. 180 fokos sütőben aranyszínűre sütjük.
  9. Porcukrozzuk, és srégen szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35×30×5
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 6294
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 02.

Ajánló

Vendégváráshoz nagyon jó. Gyorsan készül, kiadós, laktató.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Fürdőben jártunk, és ott egy hölgy olyan jóízűen evett valami vastag, töltelékes süteményt, hogy megkérdeztem, Ő készítette-e. Igen volt a válasz. Kóstolás után rögtön le is írtam a receptet, hogy itthon elkészíthessem. Nagyon jól sikerült. Hogy mitől kígyós? Hát a sütemény tetején látható tészta hajtogatástól.

Hozzászólások

Csongi

Szia! Keleszteni nem kell?

Törölt felhasználó

Szia Csongi! Én nem szoktam. Meleg konyhában, meleg eszközökkel dolgozom, és a süt?ben szépen meg kel.

Hozzávalók

A töltelék

A tészta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.