Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kifli chips

Kifli chips
Kifli chips
18 perc / előkészület: 15 perc sütés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A maradékot (ami ritkán fordul elő) fém dobozba teszem. Sokáig eláll. Amikor utazunk hosszabb útra, jó szolgálatot is szokott tenni.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajban elkeverjük a fűszereket, fokhagymát, zöldfűszert, fűszerpaprikát, sót ízlés szerint. Ha nincs fokhagymapor, 2-3 gerezdet préselünk bele. A paprika, aki szereti, lehet csípős is.
  2. A sütőt beállítjuk 180 fokra hőlégkeverésre (mert majd később át kell állítani).
  3. A kifliket 0,5 cm vastagra felszeleteljük. (Ezalatt is összeérnek a fűszerek ízei.)
  4. Betesszük a kiflit a sütőbe száradni, de nem sütjük meg pirítósnak!
  5. Ha megszáradtak, kivesszük és kiöntjük, a tepsit kiolajozzuk kicsivel több olajjal vékonyan. A kifli szeleteteket egy rétegben sorba betesszük a tepsibe. A tetejüket ecsettel megkenjük, hiszen a másik felét már az olajba tettük.
  6. A sütőt átállítjuk 180-ról 220 fokra hőlégkeverésen, és 3-4 perc alatt pirosra sütjük.
  7. Ha kihűlt, szalvétával bélelt kínálótálba tesszük. 
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 300 Ft
  • elkészítettem: 14 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 402
elküldve: 0
receptkönyvben: 73
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Tésztásfül

Mióta szakács: 2013.10.24.
111 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

sült kifli chips, chips kifliből, sült kiflis rágcsa

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

440
kifli 5 db
napraforgó olaj 2 dl
fokhagymapor 1 kk
zöldfűszer 1 teáskanál
fűszerpaprika 1 kk
1 kk