r
Nosalty Logó

Kézműves pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Allisc
Kézműves pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír

tészta

feltét

Összesen 1258 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír

tészta

feltét

Összesen 2514 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír

tészta

feltét

Összesen 243 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.4 g

Zsír

  • Összesen
    55.5 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4290.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    717 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    569 mg
  • Nátrium
    2857 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    335 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2059 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 1258 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.7 g

Zsír

  • Összesen
    111 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8581 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    1435 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    1138 mg
  • Nátrium
    5715 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    241.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    431.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    669 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    626 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    527 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4118 micro
  • Lut-zea
    365 micro
Összesen 2514 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    833.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    555 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    400 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 243 Kcal

Hozzávalók

tészta

feltét

Elkészítés

tészta

  1. Elkészítjük a tésztát: A lisztet egy kelesztésre alkalmas tálba szórjuk, közepébe egy kis mélyedést alakítunk ki, ebbe beleszórjuk a sót és a cukrot.
  2. Meglangyosítjuk a vizet kb. 35-38 °C-ra, és beleöntjük a mélyedésbe, majd belemorzsoljuk az élesztőt is a langyos vízbe. Lefedve hagyjuk 5-6 percet, hogy elkezdjen dolgozni az élesztő. Eztán kézzel jól összedolgozzuk, és kb. 20-30 percen keresztül dagasztjuk. Akkor van készen a tészta, ha szép sima és hólyagos a felülete, illetve az edénytől és a kezünktől is szépen elválik, azaz már nem tapad.
  3. Letakarva, langyos helyen 1-1,5 órát kelesztjük.
  4. A kelesztési idő alatt felkockázzuk a sonkát, lereszeljük a sajtot, a paradicsom konzervet is összeaprítjuk, ha darabos. Bekapcsoljuk a sütőt, 250 °C-ra állítjuk.
  5. Mikor a tészta megkelt, kiborítjuk egy deszkára, és sodrófa használata nélkül, kézzel széthúzogatjuk nagyjából kör alakúra, lehetőleg ne lisztezzük a felületet és a kezünket se.
  6. Pizzasütő tálcára tesszük, és ráöntjük a paradicsomot, majd megszórjuk szárított bazsalikommal és oregánóval. Rápakoljuk a sonkát és a szalámit, majd ráhalmozzuk a reszelt sajtot egyenletesen.
  7. Mikor betesszük a forró sütőbe a pizzát, akkor a hőfokot 220 °C-ra mérsékeljük, és alul-felül sütéssel 15 perc alatt készre sütjük. Sütés után díszíthetjük még olajbogyóval, illetve friss bazsalikom levéllel.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1115
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A kézműves pizza tésztájának a receptjét egy eredeti olasz szakácskönyvből szereztem meg. Fontos a friss élesztő, és a kelesztési idő betartása. A feltét tetszés szerint variálható. Én általában mozzarella és trappista sajtot használok, vegyesen.

Hozzávalók

tészta

feltét

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Nem tart karácsonyi vásárt a főváros 2022-ben

Nem üzleti ok, hanem az V. kerület döntése miatt nem rendezi meg a főváros nonprofit cége a Vörösmarty téri vásárt. Ez nem jelenti azt, hogy nem is lesz egyáltalán vásár a budapesti főtéren, csak a főváros szervezésében nem.