r
Nosalty Logó

Kevert mákos sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kevert mákos sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 766 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 4597 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 368 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1136.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    464 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    426 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.3 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 766 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.3 g

Zsír

  • Összesen
    238.3 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    112 g
  • Koleszterin
    658 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6819.2 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    2783 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    789 mg
  • Foszfor
    2553 mg
  • Nátrium
    501 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    571.9 g
  • Cukor
    390 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    319.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1055 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    347 micro
  • Kolin:
    553 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1012 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    489 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    775 micro
Összesen 4597 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    544.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 368 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A diót nagyon apróra összevágjuk. A mazsolát langyos vízbe beáztatjuk. A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A tepsit kivajazzuk és kilisztezzük.
  2. A tojást a cukorral habosra keverjük.
  3. Hozzáadjuk a tejfölt, a reszelt citromhéjatés az olvasztott margarint. Jól elkeverjük.
  4. Beletesszük a sütőporral elkevert lisztet.
  5. Beleöntjük a darált mákot, a nagyon apróra vágott diót és a mazsolát. Alaposan összekeverjük.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük. (Tűpróbával ellenőrizhetjük.)
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30*20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 812
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 187675
  • Feltöltés dátuma: 2009. február 19.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Már ezer éve nem sütöttem ezt a süteményt. Nem igazán szoktam mákosat készíteni, mert a fiaimat nagyon felpörgeti, pedig az alap fordulatszámuktól is rendesen elfáradok.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 hiba, amitől leragad és szakad a palacsinta

A palacsinta maga a megtestesült boldogság, kivéve persze akkor, ha nem viselkedik jól a serpenyőben, leragad, szakad, és összességében bosszúságot okoz nekünk. A mai Napi Tipp keretében a rosszalkodás mögött álló okokat vesszük majd sorra.