Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kevert almás julcsikonfar konyhájából

Kevert almás julcsikonfar konyhájából
Kevert almás julcsikonfar konyhájából
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a kevert almás recept igazi családi kedvenc, annyira finom, hogy a külföldön élő bátyám rendszeresen kéri, hogy vigyünk, ha meglátogatjuk. A széléért nálunk mindig megy a harc, mert az egy kissé ropogósabbra sül, az a legfinomabb része, nem úgy, mint általában a többi sütinek. Omlós, de nem morzsálós, picit ragadós, szaftos édesség, élvezet az olvadt csokoládéra és a ropogós dióra ráharapni benne. Hidegen, melegen egyaránt isteni. 

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat megpucoljuk, lereszeljük. A diót, csokoládét durvára vágjuk, a mazsolát beáztatjuk. Figyeljünk, hogy a liszt mennyiségét a többi száraz hozzávaló súlyával csökkenteni kell, így praktikus az aprított finomságokra (csokoládé, dió, mazsola) rámérni a kakaóport, sütőport és a lisztet, összesen legyen 60 dkg.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukor felével habosra keverjük. Belekeverjük a lereszelt almát, a fahéjat, majd a többi cukrot is hozzátesszük. A tojásfehérjékből kemény habot verünk.
  3. Az almás masszához felváltva hozzákeverjük a felvert tojásfehérjéket és a lisztes keveréket, vigyázva, hogy ne törjük össze túlságosan a habot.
  4. Kivajazott, kilisztezett nagy gáztepsibe öntjük, majd lassú tűzön (a sütő teljesítményétől függően, kb 180°C) sütjük. Akkor jó, ha a széle elkezdett elválni a tepsi szélétől, tűpróbával ellenőrizzük. Ne legyünk türelmetlenek, a sütés az alma miatt akár 40-60 percig is eltarthat, de az elkészült sütemény igazán megéri a várakozást.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 30x30x5 cm
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 916
elküldve: 4
receptkönyvben: 82
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

julcsikonfar

Mióta szakács: 2015.08.03.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
receptverseny: Nosalty receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

A legfinomabb kevert almás, kevert almás diós, kakaós almás diós

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

909
tojás 6 db
alma 60 dkg
cukor 40 dkg
sütőpor 1 csomag
finomliszt 60 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 ek
fahéj 0 ízlés szerint
dió 2 marék
mazsola 1 marék
csokoládé 10 dkg