r
Nosalty Logó

Kevert almás julcsikonfar konyhájából

julcsikonfar
Kevert almás julcsikonfar konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

909
Kalória
19.9g
Fehérje
173.4g
Szénhidrát
17.3g
Zsír
127.1g
Víz
181.4g
Koleszterin
8.6g
Élelmi rost
87g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 909 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 5454 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 253 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1132.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    517 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    173.4 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    127.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    295 micro
Összesen 909 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.3 g

Zsír

  • Összesen
    103.8 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    1088 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6794.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    305 mg
  • Kálcium
    1332 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    584 mg
  • Foszfor
    3100 mg
  • Nátrium
    1418 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1040.5 g
  • Cukor
    522 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

Víz

  • Összesen
    762.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    483 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    960 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    87 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1772 micro
Összesen 5454 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 253 kcal

Elkészítés

  1. Az almákat megpucoljuk, lereszeljük. A diót, csokoládét durvára vágjuk, a mazsolát beáztatjuk. Figyeljünk, hogy a liszt mennyiségét a többi száraz hozzávaló súlyával csökkenteni kell, így praktikus az aprított finomságokra (csokoládé, dió, mazsola) rámérni a kakaóport, sütőport és a lisztet, összesen legyen 60 dkg.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukor felével habosra keverjük. Belekeverjük a lereszelt almát, a fahéjat, majd a többi cukrot is hozzátesszük. A tojásfehérjékből kemény habot verünk.
  3. Az almás masszához felváltva hozzákeverjük a felvert tojásfehérjéket és a lisztes keveréket, vigyázva, hogy ne törjük össze túlságosan a habot.
  4. Kivajazott, kilisztezett nagy gáztepsibe öntjük, majd lassú tűzön (a sütő teljesítményétől függően, kb 180°C) sütjük. Akkor jó, ha a széle elkezdett elválni a tepsi szélétől, tűpróbával ellenőrizzük. Ne legyünk türelmetlenek, a sütés az alma miatt akár 40-60 percig is eltarthat, de az elkészült sütemény igazán megéri a várakozást.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x30x5

Ez a kevert almás recept igazi családi kedvenc, annyira finom, hogy a külföldön élő bátyám rendszeresen kéri, hogy vigyünk, ha meglátogatjuk. A széléért nálunk mindig megy a harc, mert az egy kissé ropogósabbra sül, az a legfinomabb része, nem úgy, mint általában a többi sütinek. Omlós, de nem morzsálós, picit ragadós, szaftos édesség, élvezet az olvadt csokoládéra és a ropogós dióra ráharapni benne. Hidegen, melegen egyaránt isteni. 

Nosalty stories

További receptek

Epres menzás piskóta

Mi történne, ha a klasszikus és retró menzás piskótába egy nagy marék eper költözne? Erre a kérdésre keresi a választ az alábbi süteményrecept és higgyük el, meg is találja gond ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek