Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Müzlisüti 2.

Müzlisüti 2.
Müzlisüti 2.
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hamar kész van, és nagyon finom. A receptet itt találtam.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

A hozzávalók ízlés szerint változhatnak: lehet beletenni csokit, kókuszreszeléket, diót, mogyorót, aszalt gyümölcsöket, stb.
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat, a cukrot, és a mézet egy lábasba tesszük, és addig melegítjük, amíg habzani nem kezd.
  2. Összekeverjük a zabpelyhet, a mandulát, és a lisztet, majd ráöntjük a mézes keveréket, és alaposan összedolgozzuk.
  3. Előmelegített sütőben sütőpapírral bélelt tepsiben 30 percig sütjük.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 21x21 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 659
elküldve: 0
receptkönyvben: 129
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Flóra

Mióta szakács: 2009.08.25.
318 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

zabpelyhes-mézes süti

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Cilavirág
Horváth Orsi / Cilavirág Sun, 2010-10-17 19:43

nem a mennyiségtől lesz keserű a szteviával ízesített étel, hanem attól, hogy néhány terméket maltodextrinnel porítanak, aminek van egy - meglehetősen rémes - keserű mellékíze. NAGYON meg kell nézni, mik az összetevők a sztévia mellett, a xylitolnak (nyírfából nyerhető) és az erythritolnak (természetes cukor-alkohol, erjedt gyümölcsök és egyéb ételek mellékterméke, kb. 95%-ban változatlan formában távozik a szervezetből, kalória-értéke zéró) nincs keserű íze, és mindkettő természetes alapanyag, bármennyire kemikáliának hangzik, de a maltodextrintől mindenképp tartózkodjatok! a 100% natúr sztéviát (zöld színű por) nem ajánlom, mert elég komoly "fű"-utóíze van.

laraed
Edit / laraed Sun, 2010-10-17 11:58

Kedves Flóra ! A Stvia port natur boltokban és bió boltokban lehet kapni. A cukrot lehet vele helyettesíteni , és az az előnye hogy nagyon kevés kell belőle mert kb 300 x édesebb a cukornál és nincs kalória tartalma. Kicsit drága , de nem is kell annyi belőle mint a cukorból. A neten van fent már pár recept. Vigyázni kell vele mert ha sokat raksz akkor pont az ellenkezőét éred el keserű lesz az étel. Csak ird be a keresőbe , hogy Stevia és rengeteg infót kapsz róla. Fogyó kúrázóknak ajánlott:)))) Üdv Edit

Flóra
Flóra / Flóra Sun, 2010-10-17 15:14

Kedves Edit!
Köszönöm, akkor lehet, hogy majd veszek ilyet, és egy-két receptet kipróbálok vele :)
Üdv: Flóra

Cilavirág
Horváth Orsi / Cilavirág Sun, 2010-10-17 00:00

kicsit diétásabb verzió, és még így is BŐSÉGESEN édes: vaj helyett margarin, 10 deka méz, és egy mokkáskanál sztévia-por, vagy 12 deka méz sztévia nélkül. a cukrot inkább hagyd el, vagy ha muszáj, akkor 5 deka méz + 5 deka BARNAcukor! minimum 150 kalóriát spórolsz szeletenként... :) amúgy nagyon jó kis recept, köszi szépen!

Flóra
Flóra / Flóra Sun, 2010-10-17 11:26

Köszönöm az ötletet, legközelebb akkor lehet, hogy így csinálom (kivéve a margarint, mert én azt hallottam, hogy a vaj egészségesebb). Sztévia-port hol lehet kapni?

Döme-Ádám
Döme-Ádám Sat, 2010-10-16 22:43

Szia!
A mandula milyen formában (darált, lapocska vagy egész) kerül a sütibe?
Válaszodat köszönöm!

Flóra
Flóra / Flóra Sun, 2010-10-17 11:22

Szia!
Ezt véletlenül kihagytam a receptből, köszönöm, hogy szóltál. Vágott mandulát tettem bele, olyat, ami kis zacskókban kapható.
Üdv: Flóra

599
vaj 15 dkg
méz 20 dkg
cukor 10 dkg
zabpehely 15 dkg
mandula 10 dkg
finomliszt 10 dkg