Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kétszínű kalács

Kétszínű kalács
Kétszínű kalács
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom és mutatós sütemény.

hozzávalók / 6 adag

Sárga tészta:

Fehér tészta:

Szólj hozzá!

elkészítés

Sárga tészta:

  1. Összekeverjük a tojások sárgáját és a cukrot, majd hozzáadjuk a vizet, olajat, s végül a lisztet és a sütőport.
  2. A sütőformát (30x11 cm-es) kikenjük, kilisztezzük, vagy sütőpapírral béleljük, és beleöntjük a sárga masszát. A massza tetejét megszórjuk kakaóporral. A teljes felületet szórjuk meg egyenletesen.

Fehér tészta:

  1. A tojásfehérjéket habbá verjük, menet közben hozzáadjuk a cukrot is, és azzal együtt is habverőzzük. Majd hozzáadjuk a vizet, olajat, s végül a lisztet és a sütőport.
  2. A sütőformába öntjük a masszát a kakaópor tetejére.
  3. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-40 perc alatt (tűpróba) süssük készre. Ha a teteje már színt kapott, tegyünk rá egy fóliát, hogy ne égjen meg, míg a közepe is jól átsül.
  4. Miután lehűlt, szeleteljük. Önmagában is finom, mi vaníliasodóval ettük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x11 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 967
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kalled

Mióta szakács: 2018.02.27.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
alkalom: húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

réteges süti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

281
tojássárgája 5 db
cukor 5 ek
napraforgó olaj 2 ek
víz 2 ek
finomliszt 5 ek
sütőpor 0.5 csomag
cukrozatlan kakaópor 1 ek
tojásfehérje 5 db
cukor 5 ek
napraforgó olaj 2 ek
víz 2 ek
finomliszt 5 ek
sütőpor 0.5 csomag