r
Nosalty Logó

Vadgesztenye süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Vadgesztenye süti
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A mártogatáshoz

Összesen 1293 kcal
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A mártogatáshoz

Összesen 5169 kcal
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A mártogatáshoz

Összesen 407 kcal
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 4% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    56.8 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    539.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    393 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.4 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    11 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 1293 kcal
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 4% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.1 g

Zsír

  • Összesen
    227 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2158.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    1573 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    705.8 g
  • Cukor
    295 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1370 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1342 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    342 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 5169 kcal
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 4% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    3.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 407 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mártogatáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A kekszhez szitáljuk át a porcokrot, majd a többi hozzávalóval gyúrjuk össze.
  2. A tejet csak fokozatosan adjuk hozzá, hogy jól formálható masszát kapjunk.
  3. A tenyerünkbe formázzunk belőle gesztenye nagyságú golyókat.
  4. A golyókat fogvájó segítségével kb. háromnegyedig mártsuk az olvasztott csokoládéba.
  5. Csokiba mártogatás után sűtőpapírra tegyük, mert onnan könnyű leszedni.
  6. Ha a csoki megszilárdult, mignonpapírra rakva tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 184
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 20709
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A fogvájó okozta lyukat ujjunkkal könnyen el tudjuk tüntetni. A csokiba mártogatást hústűvel ne csináljuk, mert arról könnyen lecsúszik, és akkor az egész gesztenye csokoládés lesz. Ebből az adagból kb. 50 db készül, de ez a mérettől függ!

Hozzávalók

A tésztához

A mártogatáshoz

Címlapról ajánljuk

Fillérekért szedheted a birsalmát – Ezeken a helyeken szedd magad...

Régen mondhatni ingyen jutottunk hozzá a birsalmához, hiszen a vidéki utak mentén sorakoztak szépen a birsfák egészséges, finom terméssel. Sokak udvarában állt több fa is, de mára a klímaváltozás nyomán egyre kevesebb a jó termés. Nem csoda, hogy a piacok és szupermarketek aranyáron kínálják a kissé bohókás kinézetű gyümölcsöt. Mutatjuk, melyek a legjobb birsalmalelőhelyek országszerte!

Nosalty

Kétszer gondold meg, megeszed-e a nyálkás salátát: ilyen veszélye lehet

A salátákat magában és köretként is fogyaszthatjuk, pláne ha valamit gyorsan kell összedobni. Sajnos azonban nem ritka jelenség, hogy a vásárlást követő napon már nyákos levelrészeket találunk. Ilyenkor vagy kidobásra ítéljük, jobb esetben megy a komposztba, vagy ezeket a részeket eltávolítva felhasználjuk még a konyhában. De valójában mennyire egészséges megenni ezután a saláta többi részét?

Nosalty

További cikkek

Már egy kanálnyi is csodát tesz a testeddel ebből a...

Az almaecet igazi fogyókúrás csodaszer hírében áll, persze megvannak a kockázatai, ha túlzásba visszük. Már az ókorban is előszeretettel használták, ami nem véletlen, hiszen számos jótékony hatása van az egészségre. Mutatjuk is, melyek ezek!