r
Nosalty Logó

Vaníliakrémes-meggyes tekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dina79
Vaníliakrémes-meggyes tekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 783 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3906 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 163 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    663.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    905 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 783 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    100.7 g

Zsír

  • Összesen
    83.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3318.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    1256 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    995 mg
  • Nátrium
    639 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    665.6 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    650.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    992 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    612 micro
  • Kolin:
    393 mg
  • Retinol - A vitamin:
    616 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4524 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1036 micro
Összesen 3906 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 163 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szokásos módon elkészítjük a vaníliapudingot. Egy lábasba kimérünk 7 dl tejet, melyből kiveszünk 10 evőkanállal. A maradék tejhez hozzáadunk 6 evőkanál cukrot, és feltesszük melegíteni. Ezalatt a 2 csomag vaníliás pudingport csomómentesre keverjük a kivett tejjel. Amikor a tej felforrt, hozzáöntjük a kikevert pudingport, és folyamatosan kevergetve készre főzzük. Az elkészült krémet kihűtjük.
  2. Amíg a puding hűl, elkészítjük a tésztát. 2 dl tejbe teszünk 1 evőkanál cukrot, meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  3. Egy edénybe kimérjük a lisztet, hozzáadunk 2 evőkanál cukrot, 2 egész tojást, csipetnyi sót, 6 dkg puha margarint, végül a felfutott élesztős tejet. A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, és a tésztát 20 percig szobahőmérsékleten pihentetjük.
  4. A megkelt tésztát 2 részre osztjuk, majd egyenként téglalap alakúra nyújtjuk. Először megkenjük vastagon vaníliapudinggal, majd megszórjuk a lecsepegtetett meggyel.
  5. A megtöltött tésztát a kalácshoz hasonlóan feltekerjük, és 3 cm-es szeletekre vágjuk.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük egymástól kis távolságra, és előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5608
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az ötletet egy német receptes oldalon találtam. Ott cseresznyével volt készítve, nekem meggy volt kéznél. Hidegen, melegen kevés porcukorral meghintve finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!