Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kenyértorta

Kenyértorta
Kenyértorta
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mélyhűtőben volt egy kis milánói makarónihoz való pörkölt, amit önállóan kevésnek találtam, ezért találtam ki ezt a megoldást.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Lehet frissen készített pörköltettel is készíteni, és bármilyen savanyúsággal, salátával tálalni. Mi most tejföllel fogyasztottuk. Mindenkinek nagyon ízlett, azonkívül nem mellékes, hogy mikróban is lehet melegíteni, és hidegen is finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajban szaftosra dinszteljük a felaprított hagymákat, a paprikát, paradicsomot, pici vízzel felengedjük és főzzük.
  2. Hűlés után belekeverünk 2 db felvert tojást, félretesszük.
  3. A darált húsos pörköltet  szaftosan  felfőzzük 1 púpos kk. zselatinnal, és langyosra hűlése után belekeverjük a felvert másik 2 db tojást.
  4. Egy kb. 2 literes jénaiba "beleszabjuk" -körbe és az aljára- a meghámozott kenyereket, úgy számolva, hogy a tetejére is maradjon.
  5. Utána kivesszük, a jénait alaposan kikenjük - zsírral, vagy olajjal- és az elkészített szaftban alaposan megmártogatott kenyér darabokat visszahelyezzük.
  6. Beleöntjük a tojásos, zselatinos pörköltet, és egy megmártott kenyérdarabbal lezárjuk.
  7. A sütőt előmelegítjük, és 250 fokon 25-30 percig sütjük.
  8. Figyeljünk, mert sütés közben kifuthat, tehát tegyünk alá egy tálat, de legjobb, ha tepsibe tesszük be.
  9. Ha kész, kivétel után kicsit hűlni hagyjuk, kiborítjuk - úgy néz ki, mint egy torta- és úgy is szeleteljük.

  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 304
elküldve: 0
receptkönyvben: 49
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

simonani

Mióta szakács: 2010.07.14.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pörköltes kenyértorta, pörköltes rakott kenyér

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

simonani
simonani / simonani Wed, 2010-10-20 11:46

Editkém!
Köszönöm szavaidat!
Sok ilyen -úgymond- spórolós- receptem van, majd igyekszem megosztani Veletek!
Még egyszer köszi!
Ani

Bató Edit
Bató Edit Wed, 2010-10-20 10:57

Kedves Ani, szerintem nem kell szégyellni az ilyen ötletes recepteket, inkább nagyon ügyes vagy, hogy felhasználod a maradékokat. Miért kéne eldobni vmit, ami teljesen jó, csak épp nem fogyott el? Jó tippet adtál, igazán kreatív vagy. Köszi, Edit.

simonani
simonani / simonani Wed, 2010-10-20 10:08

Gyerekek!
Mindkettőtöknek köszönöm az észrevételt!
Esztike!
A zselatint ezért próbáltam bele kombinálni, hogy szépen lehessen szeletelni, de megoldható több tojással is - gondolom. Ebből adódik, nem feltétlen fontos!
Kedves Koska!
Szerintem csinálhatod hús nélkül: pl. lecsóval, rizses karfiollal, kelkáposztával, brokkolival.... stb.
Hidd el, csak az ízléseden és ötletességeden múlik!De gondolkodnod kell, valamilyen un.kötőanyagon, pl. tojás, besamel, stb.
Sok sikert a kísérletezéshez további szép napot Nektek!/ Azonkívül nem biztos, hogy kell szeletelni, szerintem ki is lehet kanalazni!/
Ani.

Koska
Koska Wed, 2010-10-20 09:54

mivel nem nagyon eszek husit, nem fogom kipróbálni a receptet, de az ötlet nagyon tetszik - gratulálok! és irigykedek is, hogy ilyen ügyesen fel tudod használni a maradékot! anyukámnak és nővéremnek el is küldöm a receptet - ők szeretik az ilyet, biztos kipróbálják :-)

Gargoyle
P. / Gargoyle Wed, 2010-10-20 09:11

Ani kedves, ne szégyelld egy percig sem, hogy ilyen ötletes vagy! Lehet, hogy egyszerű, de sokan meríthetnek belőle ötletet, főleg olyanok is, akiknek nincs esetleg sok tapasztalata a főzésben.
Csak egy kérdés: gondolod, hogy zselatin nélkül is el lehet készíteni? Vagy az feltétlenül kell hozzá?
Köszi!
Üdv: Eszter

simonani
simonani / simonani Wed, 2010-10-20 08:23

Kedves bibka!
Én általában a kész étel maradékokat - ha érdemleges mennyiség- le szoktam fagyasztani.
Amikor tanácstalan vagyok, ötlethiányban a "szenvedek" főzés terén, mindig kisegít.
Ez is úgy született! Tudod ezek annyira egyszerű dolgok, hogy ennyi menő recept közé kicsit szégyenlem feltenni.
Na persze lehetne valamilyen flancos francia, olasz, vagy akár bármilyen nemzetiségű nevet adni, de távol áll tőlem.
Szóval próbáld ki, nagyon finom tud lenni!
További szép napot!
Ani.

bibka74
bibka74 Wed, 2010-10-20 07:51

De jó!Ez nagyon ötletes,nekem is marad mindig egy kevés husi,legközelebb így fogom kipróbálni!
Üdvözlettel:bibka74

417
kenyér 4 szelet
darált sertéshús 35 dkg
vöröshagyma 1 db
napraforgó olaj 2 ek
zöldpaprika 1 db
paradicsom 1 kis db
fokhagyma 2 gerezd
zselatin 0.5 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
tojás 4 db