Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kenyérke

Kenyérke
Kenyérke
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elfogyott a pékárú, és a kifli helyett valami újat szerettem volna, így egy régi receptemet kerestem elő. Ez elvileg baguette, de nekem kenyérke lett, és így szerintem még finomabb. Máskor is így fogom csinálni. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos tejet a vízzel elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot az élesztőt és 2 ek. lisztet, majd hagyjuk néhány perc alatt langyos helyen felfutni.
  2. A lisztet a sóval, a megolvasztott margarinnal elkeverjük, és a felfuttatott élesztős részt hozzáadjuk, majd addig dagasztjuk, amíg sima tésztát nem kapunk. Langyos helyen letakarva duplájára kelesztjük.
  3. Miután megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, kicsit átgyúrjuk, egyenlő darabokra osztjuk, mindegyik darabot formázzuk hosszúkás formára. Nekem kb. 15 cm hosszú és 5 cm széles kis cipók lettek. De ízlés dolga, hogy mekkora kenyérkét szeretnénk.
  4. Tetejüket megkenjük tejjel, megszórjuk pici sóval. Hideg sütőbe tesszük, és amíg felmelegedik, addig kelnek. Kb. 170-180 fokon sütjük. Mikor szép aranybarnák lesznek, kivesszük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 431
elküldve: 0
receptkönyvben: 71
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Milus

Mióta szakács: 2015.09.09.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

mini kenyér

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1211
margarin 12.5 dkg
finomliszt 1 kg
tej 3 dl
víz 3 dl
élesztő 6 dkg
cukor 2 ek
2 kávéskanál