r
Nosalty Logó

Kenyérke

Milus
Kenyérke
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1211
Kalória
29.4g
Fehérje
201.7g
Szénhidrát
29.5g
Zsír
120.2g
Víz
-
Koleszterin
8g
Élelmi rost
8.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1211 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4844 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 266 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1434.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    826 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    201.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    120.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 1211 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.5 g

Zsír

  • Összesen
    117.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5739.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    344 mg
  • Kálcium
    518 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    251 mg
  • Foszfor
    1288 mg
  • Nátrium
    3303 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    806.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    481 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1024 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    732 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    960 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    763 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 4844 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 266 kcal

Elkészítés

  1. A langyos tejet a vízzel elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot az élesztőt és 2 ek. lisztet, majd hagyjuk néhány perc alatt langyos helyen felfutni.
  2. A lisztet a sóval, a megolvasztott margarinnal elkeverjük, és a felfuttatott élesztős részt hozzáadjuk, majd addig dagasztjuk, amíg sima tésztát nem kapunk. Langyos helyen letakarva duplájára kelesztjük.
  3. Miután megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, kicsit átgyúrjuk, egyenlő darabokra osztjuk, mindegyik darabot formázzuk hosszúkás formára. Nekem kb. 15 cm hosszú és 5 cm széles kis cipók lettek. De ízlés dolga, hogy mekkora kenyérkét szeretnénk.
  4. Tetejüket megkenjük tejjel, megszórjuk pici sóval. Hideg sütőbe tesszük, és amíg felmelegedik, addig kelnek. Kb. 170-180 fokon sütjük. Mikor szép aranybarnák lesznek, kivesszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Elfogyott a pékárú, és a kifli helyett valami újat szerettem volna, így egy régi receptemet kerestem elő. Ez elvileg baguette, de nekem kenyérke lett, és így szerintem még finomabb. Máskor is így fogom csinálni. 

További receptek

Yudane szendvicskenyér

A yudane egy zseniális japán technika, amivel magasabb szintre lehet emelni a szendvicskenyér minőségét. Lényege, hogy 1:1 arányban kell összekeverni forró folyadékkal, így a hőkezelés ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek