Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Langalló rumos tésztából

Langalló rumos tésztából
Langalló rumos tésztából
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok-sok évvel ezelőtt a Szombathelyen évente megrendezésre kerülő történelmi karneválon kóstoltuk meg ezt a régi, népi eledelt. Azóta a család nagy kedvencévé vált, így gyakran készül a konyhánkban.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a sóval, a cukorral és a szárított élesztővel, hozzáadjuk a vizet, az olajat, néhány csepp rumot és a burgonyát. Ruganyos tésztát dagasztunk, majd letakarva, meleg helyen egy órán át kelesztjük.
  2. A tésztát kiolajozott gáztepsibe nyomkodjuk, előmelegített sütőben félkészre sütjük.
  3. A tésztalapot megkenjük a tejföllel, rászórjuk a csíkokra szeletelt szalonnát és a karikákra vágott hagymát, meghintjük reszelt sajttal. Visszatesszük a sütőbe még kb. 15 percre.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 283
elküldve: 0
receptkönyvben: 109
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Via

Mióta szakács: 2011.11.10.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: lángos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kenyérlángos, töki pompos, vakarék, bodag

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hsgyorgyi
hsgyorgyi Thu, 2011-11-17 08:32

Kedves Via!
Az szeretném kérdezni, hogy mekkora a tepsi mérete, mert nem akarom , hogy túl vastag legyen a tésztája?
Köszi Györgyi

DarkAngel
Via / DarkAngel Thu, 2011-11-17 20:45

Szia Györgyi!
Egy 35 x 33 cm-es tepsiben készítem, így egy hüvelykujjnyi lesz a tészta vastagsága. Jó sütést! :)
Via

1049
finomliszt 45 dkg
burgonya 7 dkg
víz 250 ml
cukor 1 teáskanál
1 teáskanál
napraforgó olaj 20 ml
rum 4 csepp
instant élesztő 7 g
tejföl 450 g
császárszalonna 20 dkg
lila hagyma 2 közepes fej
sajt 15 dkg