r
Nosalty Logó

Kelbimbóval sült csirkemell

Andi80_
Kelbimbóval sült csirkemell
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

268
Kalória
19.1g
Fehérje
15.1g
Szénhidrátok
14g
Zsír
107.9g
Víz
43.8g
Koleszterin
2.9g
Rost
4.9g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 268 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1337 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 112 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    758.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    391 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    107.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    336 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1146 micro
Összesen 268 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    95.5 g

Zsír

  • Összesen
    70.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3794.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    637 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    929 mg
  • Nátrium
    1957 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    539.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    308 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    649 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    321 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    1681 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5730 micro
Összesen 1337 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    478 micro
Összesen 112 kcal

Elkészítés

  1. A kelbimbót forró vízben a leveskockával puhára főzzük kb. 10 perc alatt. Lecsöpögtetjük.
  2. A hús szeleteket megmossuk, vékonyra klopfoljuk.
  3. A melleket olajjal kikent jénaiba vagy tepsibe fektetjük, sózzuk, borsozzuk.
  4. A kelbimbókat szépen elrendezzük a csirkén.
  5. A margarint egy edényben felolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, és a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre kavarva sűrűre főzzük. Sózzuk, belezúzzuk a fokhagymákat.
  6. A sűrű masszát a kelbimbós húsra kanalazzuk.
  7. 200 fokra előmelegített sütőben alufóliával lefedve 30 perc alatt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38×28

Sajnos a kertünk nem alkalmas a kelbimbó termesztésére, de ez nem szegi kedvemet attól, hogy használjam. Sajnos nagyon mellőzött zöldség, de nagyon finom.

További receptek

Házi libatöpörtyű

Aki szereti a töpörtyűt, az tudja, hogy frissen és ropogósan a legjobb. Ha magunknak megsütjük otthon, akkor tutira nagyon fog ropogni a fogunk alatt. Nem mellesleg, el tudunk rakni egy nagy ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...