Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelbimbóval sült csirkemell

Kelbimbóval sült csirkemell
Kelbimbóval sült csirkemell
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sajnos a kertünk nem alkalmas a kelbimbó termesztésére, de ez nem szegi kedvemet attól, hogy használjam. Sajnos nagyon mellőzött zöldség, de nagyon finom.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Krumplipürével vagy rizzsel tálaljuk.

A kelbimbó főzőlevét nem kell kiönteni, mert felhasználható egy finom kis zöldségleves alapjaként.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kelbimbót forró vízben a leveskockával puhára főzzük kb. 10 perc alatt. Lecsöpögtetjük.
  2. A hús szeleteket megmossuk, vékonyra klopfoljuk.
  3. A melleket olajjal kikent jénaiba vagy tepsibe fektetjük, sózzuk, borsozzuk.
  4. A kelbimbókat szépen elrendezzük a csirkén.
  5. A margarint egy edényben felolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, és a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre kavarva sűrűre főzzük. Sózzuk, belezúzzuk a fokhagymákat.
  6. A sűrű masszát a kelbimbós húsra kanalazzuk.
  7. 200 fokra előmelegített sütőben alufóliával lefedve 30 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 38×28 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 222
elküldve: 4
receptkönyvben: 84
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kelbimbós csirkemellfilé, fokhagymás besamell alatt sült csirkemell kelbimbóval

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

264
csirkemell filé 30 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
kelbimbó 40 dkg
leveskocka 1 db
margarin 1 ek
finomliszt 2 evőkanál
tej 4 dl
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint