Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Keftedakia

Keftedakia
Keftedakia
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Viki lányom abszolút kedvence, majdnem minden héten egyszer el kell készítenem, de nem baj, szívesen esszük...

A kész keftedesre friss citromot csepegtet mindenki, rajtam kívül...:) Kb. 35-38 keftedes lesz belőle.

Ha partyra készítjük, kis dió nagyságú golyókat formázunk belőle, ez a kicsi keftedes a keftedakia.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Citrom, pligouri pilafi és joghurt...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit lereszeljük, és kifacsarjuk.
  2. Hozzáadjuk az összes hozzávalót, egyneművé gyúrjuk.
  3. Kisebb hosszúkás pogácsákat gyúrunk belőle, kb. mint két dió együtt.
  4. Forró olajban közepes lángon sütjük 4-5 percig mindkét oldalán, csak egyszer átfordítva.
  • elkészítettem: 400 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 14 512
elküldve: 8
receptkönyvben: 634
elkészítve: 17/30
Facebookon megjelent: -

szakács

Oli(E)va

Mióta szakács: 2012.03.23.
85 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: görög
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
babakonyha: baba 18-24 hónap
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fasírt falatkák, görög fasírt, mentás húsgolyó

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Deva978
Deva978 Mon, 2018-06-25 21:44

Kedves Oli(E)va! Valami isteni lett ez a kis keftedakia! Az egész családnak nagyon ízlett. Köszönjük a kellemes estét, amihez a recepttel hozzájárultál! Üdvözlettel: Évi

tolnai99
tolnai99 Sun, 2015-04-26 13:07

Köszönjük szépen ezt a receptet, én általában az ételbe ritkán teszek fahéjat, meg a mentát, de ezek a kis golyók nagyon jól estek kis joghurttal. Biztos elkészítjük még. :)
Hanna

Edina1989
Edina1989 / Edina1989 Wed, 2013-06-12 13:17

Köszönöm szepen a valaszt:)
A bifteki ismerem, azt is csinaltunk mar, a paradicsomos szoszos husit meg nem hallottam de jol hangzik:) A gigantes plakit mar reg megtalaltam, meg mutattam is paromnak, aztan csak egy "aha ismerem"-el nyugtazta :D Nah majd megcsinalom neki, aztan hatha megvilagosodik:))
A lencselevest mar megcsinaltam, amilyen egyszerü epp olyan finom, a következö ez a keftedakia lesz, csak talaljak mar mentat a boltba, mert persze most nincs amikor kene, amugy meg mindig van:) Lesz mit kiprobaljak a sok finom recept közül.
Irok hogy, hogy sikerültek, es köszönöm a segitseget:))
Üdv a hüvös Nemetorszagbol:P : Edina:)

evaneo
Oli(E)va / evaneo Wed, 2013-06-12 21:18

Szia, Edina, koszonom az udvozletet, jol elarasztottatok bennunket Magyarorszagon..::)) Nezem en is itt a hireket, remelem, nalatok mar levonult az arhullam, remelem nem ott eltek, ahol mindent elontott a folyo. Szivesen cserelnek, itt mar 30 fok van, igy is marad oktober vegeig, csak tuzo meleg, egy szal felho nelkul. A fasolada tulajdonkeppen ugyanaz, mint a gigantes, csak kis feher babbol, a levet jol suritsd be, olyan kremes legyen, a kepen az enyem kicsit higabb. Ha talalsz friss mentat, egy szalat tegyel bele vizbe, par nap alatt gyokeret ereszt, aztan beultetheted egy cserepbe, sok lesz belole, nagyon gyorsan no, csak mindennap kell kicsit locsolni, mindig lesz mentad. En is udvozollek Ciprusrol, szep hetveget kivanok; Eva

Edina1989
Edina1989 / Edina1989 Thu, 2013-06-20 08:53

Kedves Eva!

Szerencsere nem az arvizes területen lakunk, ugy hogy megusztuk, meg itt volt egy ket helyen nagy viz mennyiseg gondolom akkor a hatarnal mi lehetett, szörnyü.
Most ide is beköszöntött a nagy forrosag szoval nekialltam igy reggel a keftedakianak, most sül, nagyon finom az illata, biztos finom lesz. Sajnos mentat nem kaptam azota se, ugyhogy az nem került bele, majd legközelebb. Meg parom is panaszkodik a melegre, pedig neki birnia kene görög letere, mondtam is neki:) Benne lennek a csereben hidd el, "elvergödnek" Cipruson egy kicsit szivesen:))
Köszönöm a tanacsokat, es a valaszt.
Üdv. es kitartas a nagy melegben: Edina

Edina1989
Edina1989 / Edina1989 Tue, 2013-06-04 15:18

Kedves Eva!

Nagyon tetszik ez a recept. Parom görög, multkor anyukaja is csinalt ilyen fasirtot, csak ö menta es krumpli nelkül, de mondta hogy van aki tesz bele, gondolom ez is ilyen ahany haz annyi szokas:)
A heten kiprobalom, de mentaval mert nagyon erdekel ez a menta a husiba dolog:)
Esetleg a "fasolada" recepje nincs meg neked? Az parom kedvenc levese, de a neten meg nem lattunk olyan receptet amire azt mondta, na ez az...
Egyebkent nagyon örülök hogy megtalaltalak ennyi finom görög recepttel:)

Üdv.: Edina

evaneo
Oli(E)va / evaneo Tue, 2013-06-11 19:46

Szia kedves Edina, orulok, hogy tetszett a recept, itt Cipruson mindenki mentaval csinalja, nagyon jot tesz a gyomornak. Klasszikus etel, de van egy masik, a szutzukaki smyrneiko, abban nincs krumpli es menta, viszont paradicsomos szoszban talaljak, vagy a biftekire gondolsz (fenn van a receptjeim kozott)? Fasolada ott van a gigantes plaki neven, lehet, hogy mar meg is talaltad azota..:)
Azt is lehet kis feher babbal csinalni. Barmilyen kerdesed lesz kozben, nagyon szivesen valaszolok. Udv:Eva

1034
darált sertéshús 650 g
burgonya 7 közepes db
vöröshagyma 1 nagy fej
tojás 2 db
petrezselyem 6 szál
menta 2 szál
zsemlemorzsa 2 ek
fahéj 0.5 kk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1.5 dl
olívaolaj 1.5 dl