Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fasírtkoszorú

Fasírtkoszorú
Fasírtkoszorú
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy magazinban találtam ezt a receptet, sajnos nem emlékszem sem a magazin, sem a beküldő nevére. Eszembe jutott, s karácsonyra elkészítettem.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsemléket vízbe áztatjuk. A vöröshagymát apróra szeleteljük, s kevés zsírban átlátszósra dinszteljük. 
  2. A zsemléből kinyomkodjuk a vizet, a tojást felverjük a sóval.
  3. A darált hússal alaposan összedolgozzuk a hozzávalókat.
  4. A koszorúformát vékonyan kikenjük olvasztott zsírral, majd körbe belehelyezzük a vékony padlizsánszeleteket felváltva a baconnel. A fasírtmasszát egyenletesen belehelyezzük.
  5. Amikor megsült, kis ideig a formában hűlni hagyjuk, de a levet, amelyet sütés közben engedett, kiöntjük alóla.
  6. A koszorú formából egy tepsire borítjuk, s néhány percre visszatesszük a sütőbe, hogy piruljon a szalonna.
  7. Ízlés szerinti körettel tálaljuk (én a koszorú közepébe tettem a krumplipürét, s így tálaltam).
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 036
elküldve: 1
receptkönyvben: 147
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

karica

Mióta szakács: 2011.10.26.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

padlizsános-baconös fasírtkoszorú, padlizsánba tekercs fasírt, baconbe göngyölt fasírt

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csato
csato Thu, 2011-12-29 17:51

Ez igaz!Hidd el így mesésen néz ki!Elvarázsolt,nagyon jó ötlet!

csato
csato Wed, 2011-12-28 18:59

Hát én még megajándékoznám fűszerekkel,de valami eszméletlenül jól néz ki.Mentem is,köszi az ötletet.üdv csató

karica
karica / karica Thu, 2011-12-29 17:19

A fasírtot ízlés szerint fűszerezheti bárki, én így készítem.
Még jobban nézett ki, amikor már megpirult a szalonna és középen volt a krumplipüré, de sajnos az a fotóm nem sikerült,
Jó étvágyat hozzá!

910
darált sertéshús 1 kg
zsemle 4 db
tojás 2 db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
1 teáskanál
bors 1 teáskanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
bacon 10 szelet
padlizsán 1 kis db
sertészsír 1 ek
sertészsír 1 ek