Nosalty Logó

Kefíres lángos 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Kefíres lángos 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 38% Zsír

A tésztához

A sütéshez

Összesen 981 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 38% Zsír

A tésztához

A sütéshez

Összesen 5893 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 38% Zsír

A tésztához

A sütéshez

Összesen 435 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    74.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1095.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    808 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 981 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.2 g

Zsír

  • Összesen
    447.6 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    201 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    157 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6572.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    536 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    844 mg
  • Nátrium
    4848 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    404.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    281.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    175 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    343 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 5893 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    485.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    358 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 435 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt feloldjuk a langyosra felmelegített tejben, s hozzáadjuk a kis cukrot.
  2. Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, s hozzákeverjük a sót.
  3. A lisztbe egy kis mélyedést készítünk, beleöntjük az élesztős tejet, s egy kicsi lisztet kavarunk hozzá, s hagyjuk pihenni 10 percet meleg helyen, egy ruhával letakarva.
  4. Ezután hozzáadjuk a tejfölt, és a kefírt, és összedolgozzuk a tésztát. Túl sokáig nem kell dagasztani, elég hamar elválik a kéztől. Ha kicsit lágy, egy kis lisztet adhatunk hozzá, de vigyázzunk, a lángostészta ne legyen kemény.
  5. Amikor kész, hagyjuk pihenni 20-30 percet. Ennek a tésztának nem szükséges sokáig kelnie.
  6. Készítsünk elő egy serpenyőt, s öntsünk bele olajat. Az a jó, ha bőven öntünk bele, mert akkor a lángos nem szívja magába. Forrósítsuk fel az olajat. /Egy kis próbatésztával ellenőrizhetjük a megfelelő hőmérsékletet./
  7. A tésztából tépkedjünk le sárgabaracknyi golyókat, s egy kicsit húzogassuk szét lángos alakúra, de még ne a teljes méretre. Amíg az olaj melegszik, ezek még kelnek egy kicsit /kb 5 perc/.
  8. Fogjunk a kezünkbe egyet közülük, s kezdjük laza mozdulatokkal körkörösen széthúzni a megfelelő méretűre, s tegyük bele az olajba.
  9. Süssük mindkét oldalán kb. 1-1 percig, s amikor megfelelőek, szedjük ki papírtörlvel kibélelt tálba állítva. Amint a következőt is beraktuk az olajba, sózzuk meg a már kivett kész lángost mindkét oldalán ízlés szerint.
  10. Tálaljuk fokhagymával, tejföllel, sajttal, ki hogy szereti.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 70
  • 7 napos nézettség: 312
  • Össznézettség: 175473
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 23.

Ajánló

Frissen kisütve a legfinomabb! A lisztet adott esetben érdemes megvariálni 1/3 rétesliszt - 2/3 finomliszt -re, úgy tűnik, jobb így a tészta, szépen kel, de könnyebben nyújtható-formázható a rétesliszttől.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt a receptet azért kedveljük, mert a lángos nem szívja magába az olajat. Hétvégéink kedvelt reggelije. Mindig dupla adagot gyúrunk be, s a felét elrakjuk a fagyasztóba. Ha tudom, hogy másnap lángost enne a család, akkor este kiveszem a fagyasztóból, reggelre megkel.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

 Szerintem egy kicsit sok bele a fel marek so,nem hibas a recept?

Törölt felhasználó

Nem tudom, szerintem nem sok, itt inkább az értelmezzésnél lehet eltérés, hogy mit nevezek fél maréknak.Nagymamám tanított ezekre, hogy marék, fél marék, csipet, s ezeket mindig megmutatta, hogy ? mit gondol alatta. Nekem meg nem jutott eddig eszembe, hogy ez esetleg másnak mást jelent! :) Bocs! Így nálam a fél marék az, amikor az ujjaimat összezárva egy kis kanálat formázok, és abba veszek fel csapottan sót, ez kb. 3 csipet, de ahogy így végiggondolom, kb egy csapott ev?kanál. De ha valaki így is sósnak találná, lehet bele kevesebbet rakni! Nekünk nem szokott az lenni. De remélem, azért a tésztája megfelel, s az eredmény ízlik! Szeretettel: Mrs Smith

Törölt felhasználó

 Koszonom,igy mar jobban megertettem,ki is fogom probalni!Udv!

Törölt felhasználó

Szia! Nagyon tetszik ez a recept, de furcsállom, hogy a többi lángostésztával ellentétben ebben nincsen tojás! Vagy csak kimaradt a receptb?l? Köszi: Csilli

Törölt felhasználó

Kedves Csilli! Jól olvasod, valóban nincs benne tojás! Ebben a receptben eredetileg nincs. Próbáld ki bátran, nagyon kellemes a végeredmény! Nem szívja meg magát olajjal. Remélem ízleni fog Neked is! :) A legjobbakat: Mrs Smith

Törölt felhasználó

Ma el?ször készítettem el, és nagyon finom lett. Köszönöm a receptet! Eddig mindig csak burgonyás lángos volt nálunk, de ez egyszer?bb, és kevésbé id?igényes. Biztos, hogy máskor is készítek bel?le. :)

Törölt felhasználó

Kedves iceflower! Én is szeretem a burgonyás lángost, ezért hol ilyen, hol olyan készül, Junior viszont ezt kedveli legjobban. Épp tegnap ettünk utoljára mi is!:) Örülök nagyon, hogy ízlett! A legjobbakat: Mrs Smith

Törölt felhasználó

Szia! A kérdéseim a következ?k lennének: Instant éleszt?vel is lehet készíteni? Kenyérsüt?be is össze lehet a tésztát állítani,vagy inkább a kézi megoldást javaslod? Köszönöm el?re is! Noémi

Törölt felhasználó

Kedves naomi79! Válaszom úgy adom, hogy én még sosem próbáltam ezt instant éleszt?vel (az ember minek használjon szárított éleszt?t, ha frisset is lehet alapon) de biztosan m?ködik azzal is. Ott érdemes arra figyelni, hogy a tej kb 40-50 fok meleg legyen, és a tejföl évalamint a kefír is szobah?mérséklet?. Ezt azért kell tenni, mert az instant éleszt? akkor m?ködik jól, ha melegebb a folyadék amit hozzáadunk. (ett?l, amit írtam, azért ne több!) A friss éleszt? pedig a langymeleg h?t szereti. Nekem nincs kenyérsüt?gépem, ezért sosem próbáltam. Nem igazán érdemes szerintem azt bekoszolni, mert nem igényel olyan dagasztást, mint egy kenyér, vagy egy kalács. elég neki az, ha eldolgozódik, ez kb. 5-10 percet vesz igénybe.(megvallom ?szintén, én szeretek kelt tésztával, kézzel dolgozni) De persze ez nem jelenti azt, hogy nem lehet megpróbálni, amennyiben úgy csinálod, kíváncsian várom a tapasztalatod, hátha más is így szeretné. Próbáld, ki, s várom, hogy ízlett! A legjobbakat: Mrs Smith

Törölt felhasználó

Köszönöm a választ. Akkor megpróbálom,hátha sikerül,de az nem a napokban lesz. Feltétlenül írok:) Szép Napot! Noémi

Törölt felhasználó

Szia!Az a só mennyiség ami a receptben szerepel egyáltalán nem sok!A liszt elveszi az ízét.De ha valaki kevesebbet rakott bele,és ízetlen lenne a tészta,akkor a tejfölbe is lehet keverni egy pici sót.Én így szoktam:)Én is tojás mentes lángost szoktam sütni,de ezt biztos,hogy kipróbálom,mert kefírrel még nem csináltam.Biztos lágyabb,puhább lesz t?le!Ha megsütöttem jelentést adok!:D

Törölt felhasználó

Igen-igen fincsi volt! bátran kijelenthet?, hogy a legjobb a kefires lángosok osztályában.

Törölt felhasználó

Kedves Krisztaaa! Nagyon köszönjük a "kinevezést"!:))) Azt hiszem Junior Smith-tel egy véleményen vagytok...:-D A legjobbakat: Mrs Smith

Törölt felhasználó

mindenkeppen ki fogom probalni..... hmmmm

Törölt felhasználó

mindenkeppen ki fogom probalni..... hmmmm

Törölt felhasználó

Csak bátran kedves Mammamia, csak bátran!:) Üdv: Mrs Smith

Törölt felhasználó

Kedves Smith-ék!Én nem szeretem a lángost,mert mindig túlságosan olajos.A családom viszont szereti.Ma megsütöttem ezt a lángost nekik.Jelentem: Mától én is szeretem a lángost!Mindíg igy fogom csinálni és külön tetszik hogy le is fagyasztható.Puszi érte!Üdv:Bogi

Törölt felhasználó

:)))Jaj de jó kedves Bogi! Nagyon örülök! Egy ismer?söm is ezzel kezdte, amikor a kis baráti csapatnak sütöttem - én nem szeretem a lángost, mert...én csak mosolyogtam, és a nagy lángosozás után ? volt az els?, aki elkérte a receptet! Akkor további jó lángosozást! Puszi: Mrs Smith

Törölt felhasználó

Köszi! Nagyon finom volt!Mert a lángos ilyen is lehet.

Törölt felhasználó

Mekkora mennyiség a fél marék? Talán 1 lapos ek? Vagy púpos ek?

Törölt felhasználó

Kedves szosa2! Igen, nagyjából egy ek só, laposan. A legjobbakat: Mrs Smith

benari

Egyszer? és nagyszer?! Elkészitettem,nagyon finom és valóban nem szivja be az olajat.Köszi.

Törölt felhasználó

Kedves benari! Nagyon örülök, hogy kipróbáltad, és tetszik! :) Köszönjük a visszajelzést! A legjobbakat: Mrs Smith

Törölt felhasználó

Elkeszitetettem ezt a receptetetket is(meg a 3 in 1 pogit is) es ismet az engedelyeteket szeretnem kerni, hogy kitegyem oket a blogomra

Törölt felhasználó

Kedves Zumbo! Nagyon örülünk, hogy ennyire kedvedre valóak a receptjeink, és köszönjük, hogy megkérdezted! Igen, kiteheted, és ismét köszönjük a népszer?sítést!:)) A legjobbakat: Mrs Smith

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

Ezeket a zöldségeket és virágokat ültessük áprilisban

Ahogy beköszönt a kellemes tavaszi időjárás, úgy szaporodnak meg kinti teendőink is. Ha szabadidőnk nagy részét az udvaron szeretnénk tölteni, amint beköszönt a meleg, akkor most álljunk neki a kerti munkálatoknak, hogy később gyönyörködhessünk bimbózó virágainkban és zöldellő növényeinkben. ezeket ültessük el áprilisban.

Mucsi Blanka

„Mindig arra buzdítom az embereket, hogy az ő esküvői tortájuk...

A rögtön felismerhető, különleges színekben pompázó, szabályos mértani formájú torták mellett egy ideje izgalmas desszertválogatások is készülnek az Egy csipet torta műhelyében. Bár a tavalyi év és a járványhelyzet nem kedvezett az esküvőknek és a rendezvényeknek, az ünnepi torták és a sütisdobozok iránt most minden eddiginél nagyobb az érdeklődés. Horváth Alexandra, a tortaműhely alapítója az őszi esküvők varázsáról, az inspiráció forrásairól és a sütés terápiás hatásáról is mesélt.

Chilembu Krisztina

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.