r
Nosalty Logó

Kedvenc paradicsomlevesem

anikonyhája
Kedvenc paradicsomlevesem
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

186
Kalória
5.5g
Fehérje
32.1g
Szénhidrát
6.1g
Zsír
410.2g
Víz
3.8g
Koleszterin
8.6g
Élelmi rost
18.6g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 186 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 740 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 38 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    410.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    695 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    156 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    1995 micro
  • β-karotin
    6971 micro
  • β-crypt
    462 micro
  • Likopin
    20551 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 186 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1496.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    559 mg
  • Nátrium
    358 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    128.3 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    1640.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2782 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    624 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    373 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    7979 micro
  • β-karotin
    27883 micro
  • β-crypt
    1848 micro
  • Likopin
    82204 micro
  • Lut-zea
    1235 micro
Összesen 740 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    76.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    83.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    407 micro
  • β-karotin
    1421 micro
  • β-crypt
    94 micro
  • Likopin
    4190 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 38 kcal

Elkészítés

  1. Megtisztítjuk a hagymákat, sárgarépát, fehérrépát, paradicsomot, és felvágjuk szeletekre, kockákra. A hagymát én szeletekre vágtam, így jobban tud karamellizálódni. Fontos, hogy a hozzávalókat ne vágjunk nagyon apró darabokra, hisz a levest kb. 40 percen keresztül fogjuk főzni, hogy az ízek összeérjenek, és nem akarjuk, hogy a zöldségek elfőjenek. Azonban figyeljünk arra, hogy nagyjából egyenlő darabok legyenek.
  2. Lábosunkat felhevítjük, majd beletesszük a kókuszzsírt és a hagymákat, hagyjuk, hogy félig megpiruljon, ez ad majd karakteres ízt a levesünknek. Következik a kockákra vágott kaliforniai paprika, amit szintén kicsit megpirítunk. A felkockázott sárgarépa, valamint a fehérrépa ezután kerül a levesünkbe, amit jól elkeverünk a többi zöldséggel, majd szintén hagyjuk 1-2 percet pirulni. Itt kerül bele a vaj meg a paradicsom, só és bors, amit kb. 5 percig hagyunk párolódni, majd felöntjük vízzel, és fedő alatt, közepes lángon hagyjuk, hogy a zöldségeink megpuhuljanak.
  3. Mikor minden hozzávaló megpuhult, ellenőrizzük, hogy elég sót tettünk-e a levesünkbe. Következő lépésként kerül a levesünkbe az utolsó hozzávaló, a sűrített paradicsom, majd hagyjunk, hogy a leves felfőjön. Ha ez megvolt, levesszük a tűzhelyről.
  4. Botmixerünkkel leturmixoljuk a levest, és akár tálalhatjuk is. Jó étvágyat kívánok hozzá! :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 40 p

Annyit tudtam, hogy levest szeretnék enni. A hűtőszekrényben található zöldségek pedig az alábbi igazán krémes, mennyei, akár télen-nyáron fogyasztható vitaminbombát alkották meg. :)

További receptek

Szilvakrémleves

A nyári gyümölcsszezon egyik kedvenc receptje lett nálunk ez a selymes szilvakrémleves, aminek a karamellizált cukor és az earl grey ad különleges aromát. Gyorsan elkészíthető, aztán ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...