Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kecskesajtos töltött gombafejek

Kecskesajtos töltött gombafejek
Kecskesajtos töltött gombafejek
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet valamelyik TV paprika műsorban láttam nemrég, de kicsit átalakítottam. Csirke helyett pulykahússal, sima gomba helyett portobelloval is ajánlott, fűszerekben pedig a petrezselyemhez jöhet tárkony és kakukkfű is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombákat megmossuk, a tönköket óvatosan levágjuk a kalapokról, majd félretesszük. Óvatosan kikaparjuk a sötétbarna lemezeket a kalapból, vigyázva, hogy ne essen szét a gombafej.
  2. Egy teflon tepsibe öntünk cca másfél deciliter fehérbort, beleállítjuk a gombákat a kikapart felükkel felfelé, és mindegyikbe csöpögtetünk kis olívaolajat.
  3. Egy robotgépbe tesszük a kockára vágott csirke felsőcombokat, a petrezselyemcsokor háromnegyedét, a gombák tönkjeit, a két tojást egy kávéskanálnyi sóval, majd pépesítjük az egészet.
  4. A kencét a gombafejekbe kanalazzuk óvatosan, hogy ne boruljanak fel, és ne folyjon ki a keverék.
  5. A kecskesajtból kis szeletkéket vágunk, és a keverékre tesszük.
  6. Betesszük a sütőbe 180 fokra kb. 25-30 percre. 
  7. Amíg a gombák sülnek, elkészítjük a szószt, ehhez a maradék kecskesajtot összeforraljuk 2 dl tejszínnel, 1 dl olívaolajjal és a maradék petrezselyemmel. Akkor készült el, ha besűrűsödött. 
  8. A szószt a gombafejek mellé-aláöntve tálaljuk. Köretnek rizst ajánlok hozzá (mi mandulással ettük), de önmagában is nagyon kellemes és laktató.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 624
elküldve: 2
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsófi.M

Mióta szakács: 2011.11.03.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: töltött zöldség
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült gombafejek csirkével és kecskesajttal töltve, töltött sült gomba, töltött gomba kecskesajtos szósszal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

797
portobello gomba 12 db
csirke felsőcomb 4 db
tojás 2 db
petrezselyem 1 csokor
kecskesajt 10 dkg
főzőtejszín 2 dl
olívaolaj 1.5 dl
fehérbor 1.5 dl
1 kávéskanál