r
Nosalty Logó

Kecskesajtos-pirított lilahagymás melegszendvics

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
eperarc
Kecskesajtos-pirított lilahagymás melegszendvics
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 736 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 736 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 166 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    49.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1766.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    445 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    505 mg
  • Nátrium
    710 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    300.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    453 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    401 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    578 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 736 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    49.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1766.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    445 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    505 mg
  • Nátrium
    710 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    300.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    453 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    401 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    578 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 736 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    397.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    580 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 166 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vékony félkarikára vágott lilahagymát 1-2 kanál olívaolajon kis sóval megpároljuk-pirítjuk. Közben előmelegítjük a sütőt.
  2. Amikor üveges a hagyma, a vékonyan felszeletelt fokhagymát is hozzádobjuk, és további fél percig pároljuk.
  3. A kecskesajtot fél centis szeletekre vágjuk. A zsemlét kettészeljük, és ráhalmozzuk a sült hagyma 3/4-ét. Picit megborsozzuk. Erre az "ágyra" fektetjük a kecskesajt szeleteket, és forró sütőben addig pirítjuk, amíg a sajt ráolvad, és picit megpirul a széle.
  4. Kivesszük a sütőből a zsemléket, és a maradék sült hagymát ráhalmozzuk az olvadt kecskesajt tetejére. Egy paradicsomot kis kockára vágunk, egy csurrantás olívaolajjal és pici sóval összekeverjük. Megszórjuk petrezselyemmel, és a melegszendvics mellé tálaljuk. Jó étvággyal elfogyasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 165
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5330
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kecskesajtos-pirított lilahagymás melegszendvics
eperarc 8 recept

Kedves, vidéken gazdálkodó barátunk kecskesajt készítésére adta a fejét. Felkért bennünket tesztelőnek. Kutakodtam, mit lehetne kihozni belőle, és megtaláltam Beácska receptjét, amit kicsit átalakítottam saját szánk ízlése szerint. A végeredmény felülmúlta a várakozásokat. Igazán egészséges és finom reggeli. Vagy vacsora.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...