r
Nosalty Logó

Kecskesajt aszalt paradicsommal

witch
Kecskesajt aszalt paradicsommal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

304
Kalória
14.8g
Fehérje
7.3g
Szénhidrát
24.3g
Zsír
30.2g
Víz
47.4g
Koleszterin
1.6g
Élelmi rost
4.8g
Cukor
  • 20% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 304 kcal
  • 20% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 1220 kcal
  • 20% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 378 kcal
  • 20% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    971.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    457 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    241 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5738 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 304 kcal
  • 20% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.1 g

Zsír

  • Összesen
    97.1 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3886.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    780 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    1084 mg
  • Nátrium
    1827 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    120.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1011 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    962 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    599 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    22951 micro
  • Lut-zea
    877 micro
Összesen 1220 kcal
  • 20% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1207.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    567 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    299 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7128 micro
  • Lut-zea
    272 micro
Összesen 378 kcal

Elkészítés

  1. A sajtot hagyjuk szobahőmérsékleten kicsit puhulni. A paradicsomról csepegtessük le az olajat, és vágjuk apróra.
  2. Adjuk a sajthoz az olívaolajjal, a finomra vágott fokhagymával, a felaprított petrezselyemmel. Fűszerezzük a bazsalikommal, sóval, frissen őrölt borssal, és jól dolgozzuk össze.
  3. Kenjük kenyérre vagy zöldségre.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés módja: hidegkonyha

A lánykám meg a barátnője szeretnek különböző sajtokat kóstolgatni. Eddig a kecskesajt a nagy kedvencük, de ez a darab, amit legutóbb vettek, nem akart elfogyni. Valószínű, hogy azért, mert natúr. Körülnéztem ötletekért a neten, és ez az aszalt paradicsomos megtetszett. Savanykás kecskesajt, édeskés paradicsom, nem is olyan rossz párosítás. Arra gondoltam, ha túl tömény lesz, akkor még egy kis csicseriborsót darálok hozzá, de nem volt rá szükség, mert ízlett nekik.

További receptek

Sonkakrém

Villámgyorsan elkészíthető sonkakrémet hoztunk nektek, ami remek módja a maradék felhasználásának, ha már sonkakómátok van. Ugyanakkor nem csak húsvétkor érdemes elkészíteni, hiszen ...

Rosanics Petra

Avokádókrém

Imádjuk a villámgyors, egészséges mártogatósokat, ez a fantasztikus, ízekben tobzódó avokádókrém pedig a legnagyobb libling, bármelyik nap tudnánk enni! Tunkolhatjátok tortillával ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

5 kiváló étterem, ami igazságot szolgáltat minden olyan ételnek, amit...

Az iskolai menzákról a legtöbben csak rossz emlékeket őrzünk, legyen szó akár a vakolóanyagra emlékeztető főzelékekről, akár a különféle tokányokról, amik legtöbbször mócsingos húsok voltak valamilyen nyálkás szószban. De tényleg rosszak ezek a menzás kaják, vagy csak rosszul voltak elkészítve? Most ajánlunk öt éttermet, ahol több menzás mumusnak szolgáltatnak igazságot, és bebizonyítják, lehet ezt jól is csinálni.

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hagyományos töltött paprika

Turós Emil konyhai alapmű szakácskönyvéből származik a recept. Aki kedveli a hagyományos ízeket, ezzel a recepttel biztosan nem lő mellé.  Az elkészítését annyival egészíteném ki, ...