r
Nosalty Logó

Kávés tejszínes torta

adrika90
Kávés tejszínes torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Sima piskóta

Kakaós piskóta

Krémek

Díszítés

678
Kalória
12.3g
Fehérje
81g
Szénhidrát
35.5g
Zsír
40.1g
Víz
136.5g
Koleszterin
3.8g
Élelmi rost
42.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Sima piskóta

Kakaós piskóta

Krémek

Díszítés

Összesen 678 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Sima piskóta

Kakaós piskóta

Krémek

Díszítés

Összesen 5433 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Sima piskóta

Kakaós piskóta

Krémek

Díszítés

Összesen 302 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    787.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    81 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    40.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 678 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.5 g

Zsír

  • Összesen
    283.8 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    1092 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6303.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    1482 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    490 mg
  • Foszfor
    2484 mg
  • Nátrium
    1675 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    648 g
  • Cukor
    338 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    320.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2105 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    893 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2001 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1246 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1527 micro
Összesen 5433 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    17.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 302 kcal

Elkészítés

Sima piskóta

  1. Először elkészítjük a piskótát, méghozzá kétfajtát, egy kisebb simát, és egy nagyobb kakaósat (ezt majd félbevágjuk, ez lesz legalul és legfelül). A sima piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, majd egyesével belekeverjük a tojássárgáját és a cukrot. Ezután a lisztet összekeverjük a sütőporral, és óvatosan beleforgatjuk a masszába.
  2. Kivajazott-lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és megsütjük a piskótát.
  3. Ezután a kakaós piskóta következik. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. Egyesével belerakjuk a tojássárgáját, a cukrot. A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük, és óvatosan a masszába forgatjuk. Sütőpapírral bélelt (vagy kivajazott-lisztezett tortaformában) megsütjük.
  4. Miközben sülnek a piskóták, elkészítjük a krémet. A kávét feloldjuk 0,5 dl vízben, majd a pudingot elkészítjük a tejből, és az előzőleg elkészített kávéból. Hagyjuk kihűlni.
  5. A vajat a cukorral és a kakaóporral habosra keverjük, majd ha kihűlt a puding, hozzákeverjük.
  6. A hulala tejszínt is felverjük, majd összerakjuk a tortát.
  7. A kakaós piskótát félbevágjuk, és az egyik fele kerül legalulra. Ezt megkenjük a kávés krémmel, majd ráhelyezzük a sima piskótát. A következő réteg a tejszín lesz, majd erre kerül rá a másik kakaós piskóta. Kávés krémmel lekenjük a tortát, és díszítjük tejszínnel, rolettivel és csokoládéval. Én toffiffeevel díszítettem, de lehet más csokoládéval vagy akár kis kávészemekkel is díszíteni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy szülinapi tortának készült ez a torta, az volt a feladatom, hogy kávés legyen. Végül több receptet is megnéztem, és megalkottam a képen látható tortát. :)

További receptek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...