r
Nosalty Logó

Kávés tejszínes torta

adrika90
Kávés tejszínes torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Sima piskóta

Kakaós piskóta

Krémek

Díszítés

678
Kalória
12.3g
Fehérje
81g
Szénhidrát
35.5g
Zsír
40.1g
Víz
136.5g
Koleszterin
3.8g
Élelmi rost
42.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Sima piskóta

Kakaós piskóta

Krémek

Díszítés

Összesen 678 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Sima piskóta

Kakaós piskóta

Krémek

Díszítés

Összesen 5433 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Sima piskóta

Kakaós piskóta

Krémek

Díszítés

Összesen 302 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    787.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    81 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    40.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 678 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.5 g

Zsír

  • Összesen
    283.8 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    1092 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6303.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    1482 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    490 mg
  • Foszfor
    2484 mg
  • Nátrium
    1675 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    648 g
  • Cukor
    338 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    320.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2105 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    893 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2001 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1246 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1527 micro
Összesen 5433 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    17.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 302 kcal

Elkészítés

Sima piskóta

  1. Először elkészítjük a piskótát, méghozzá kétfajtát, egy kisebb simát, és egy nagyobb kakaósat (ezt majd félbevágjuk, ez lesz legalul és legfelül). A sima piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, majd egyesével belekeverjük a tojássárgáját és a cukrot. Ezután a lisztet összekeverjük a sütőporral, és óvatosan beleforgatjuk a masszába.
  2. Kivajazott-lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és megsütjük a piskótát.
  3. Ezután a kakaós piskóta következik. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. Egyesével belerakjuk a tojássárgáját, a cukrot. A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük, és óvatosan a masszába forgatjuk. Sütőpapírral bélelt (vagy kivajazott-lisztezett tortaformában) megsütjük.
  4. Miközben sülnek a piskóták, elkészítjük a krémet. A kávét feloldjuk 0,5 dl vízben, majd a pudingot elkészítjük a tejből, és az előzőleg elkészített kávéból. Hagyjuk kihűlni.
  5. A vajat a cukorral és a kakaóporral habosra keverjük, majd ha kihűlt a puding, hozzákeverjük.
  6. A hulala tejszínt is felverjük, majd összerakjuk a tortát.
  7. A kakaós piskótát félbevágjuk, és az egyik fele kerül legalulra. Ezt megkenjük a kávés krémmel, majd ráhelyezzük a sima piskótát. A következő réteg a tejszín lesz, majd erre kerül rá a másik kakaós piskóta. Kávés krémmel lekenjük a tortát, és díszítjük tejszínnel, rolettivel és csokoládéval. Én toffiffeevel díszítettem, de lehet más csokoládéval vagy akár kis kávészemekkel is díszíteni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy szülinapi tortának készült ez a torta, az volt a feladatom, hogy kávés legyen. Végül több receptet is megnéztem, és megalkottam a képen látható tortát. :)

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Gesztenyés sajttorta

Amikor egy mindent bele napot tervezel, készítsd el ezt a tömör gyönyör tortát, szem nem marad szárazon, garantáltan senkinek sem lesz hiányérzete ezután.

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek