r
Nosalty Logó

Kávés körtetorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Kávés körtetorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 588 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 3530 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 214 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 588 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    60.4 g

Zsír

  • Összesen
    170.8 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    974 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1764.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    305 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    849 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    450.8 g
  • Cukor
    145 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    852.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1545 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    545 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1513 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    398 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1110 micro
Összesen 3530 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    107.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 214 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A liszthez keverjük a cukrot és a sót. Elmorzsoljuk benne a vajat.
  2. Hozzáadjuk a kávét és a tojást, tésztává gyúrjuk. (Ha szükséges, pici vizet adhatunk hozzá.)
  3. Egy 30 cm-es piteformába (nem kell kivajazni) nyomkodjuk a tésztát és légkeverésen 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
  4. A körtéket meghámozzuk, felezzük, magházukat kivágjuk és a félig sült tésztára rendezzük (magházukkal lefelé).
  5. A krémhez a tojásokat felverjük, belekeverjük a tejszínt a cukrot és a kávét. A körtékre öntjük.
  6. Kb fél óra alatt készre sütjük.
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 22255
  • Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy ősrégi kávés könyvben tetszett meg a körte és kávé párosítása.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

2+1 ijesztőnek tűnő, de valójában nagyon is hatékony tipp az...

Ki akarna a téli fagyokban hideg vízben csobbani? Az ilyen és ehhez hasonló helyzeteket, mint például a kinti futást, nagyon sokan kerüljük ilyenkor, pedig sokkal több haszna van, mint gondolnánk. Megfázni ugyanis nem az ilyen „őrültségektől" fogunk. Mutatunk néhány ijesztőnek tűnő, de nagyon is hatékony tippet az immunrendszer erősítésére!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...