Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Panna cotta málnazselével

Panna cotta málnazselével
Panna cotta málnazselével
25 perc / előkészület: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom, mutatós desszert. Díszíthetjük mentalevéllel is.

hozzávalók / 4 adag

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 5 lap zselatint hideg vízben kb. 10 percig áztatunk.
  2. A málnát 100 g cukorral és a likőrrel lassú tűzön, kevergetve felmelegítjük, míg a cukor elolvad.
  3. A málnát egy sűrű szitán átszűrjük, majd ismét felmelegítjük, és a kinyomkodott zselatint felolvasztjuk benne.
  4. 4 poharat ferdén egy tojásrácsba állítunk, a málnazselét elosztjuk a 4 pohárba, majd 3-4 órára hűtőbe tesszük.
  5. A maradék 5 lap zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk.
  6. A vanília rudat kettévágjuk, a magokat kikaparjuk.
  7. A tejszínt a maradék cukorral, a vanília rúddal és a kikapart magokkal felfőzzük. A tűzről levesszük, egy kicsit hűlni hagyjuk, majd kivesszük a vanília rudat.
  8. A zselatint kinyomkodjuk, a tejszínes keverékben felolvasztjuk. Hűlni hagyjuk, majd a málnazseléhez öntjük. Kb. 4 órára hűtőbe tesszük.
  9. Díszítjük a kemény habbá vert tejszínnel, a porcukorral megszórt málnával és csokoládéval.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 223
elküldve: 1
receptkönyvben: 29
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1968 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

panna cotta, málnazselés tejszínkrém, pohárkrém

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

674
lapzselatin 10 db
málna 400 g
cukor 200 g
cointreau 2 ek
habtejszín 400 ml
vanília 1 db
habtejszín 100 ml
málna 50 g
csokoládé 2 dkg
porcukor 1 teáskanál