r
Nosalty Logó

Karamellás panna cotta csokoládészósszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Karamellás panna cotta csokoládészósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A karamellás panna cottához

A csokoládészószhoz

A tetejére

Összesen 637 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A karamellás panna cottához

A csokoládészószhoz

A tetejére

Összesen 2552 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A karamellás panna cottához

A csokoládészószhoz

A tetejére

Összesen 336 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.5 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    363 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    356 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 637 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    176.9 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    577 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1895 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    381 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    983 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    229.8 g
  • Cukor
    203 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    328.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1453 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1425 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    325 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 2552 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 336 kcal

Hozzávalók

A karamellás panna cottához

A csokoládészószhoz

A tetejére

Elkészítés

A karamellás panna cottához

  1. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, 125 g karamellt durvára aprítunk.
  2. 400 g tejszínt a karamellel felfőzzük, alacsony hőfokon kb. 10 percig főzzük, míg a karamell teljesen felolvad.
  3. A masszát 3 percig hűlni hagyjuk, majd a kifacsart zselatint a forró tejszínben felolvasztjuk.
  4. A krémet hideg vízzel kiöblített formákba (150 ml) töltjük, majd a hűtőbe tesszük kb. 4 órára.
  5. A szószhoz a csokoládét durvára aprítjuk, a maradék tejszínt egy lábasban felmelegítjük, a csokoládét a forró tejszínben felolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk.
  6. A maradék 2 db karamellt durvára vágjuk. A panna cottát tányérra borítjuk, a szószt köré öntjük, majd megszórjuk a karamellel.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 13721
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy másféle panna cotta.

Hozzávalók

A karamellás panna cottához

A csokoládészószhoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek