Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamellás panna cotta csokoládészósszal

Karamellás panna cotta csokoládészósszal
Karamellás panna cotta csokoládészósszal
40 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy másféle panna cotta.

hozzávalók / 4 adag

A karamellás panna cottához

A csokoládészószhoz

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, 125 g karamellt durvára aprítunk.

  2. 400 g tejszínt a karamellel felfőzzük, alacsony hőfokon kb. 10 percig főzzük, míg a karamell teljesen felolvad.

  3. A masszát 3 percig hűlni hagyjuk, majd a kifacsart zselatint a forró tejszínben felolvasztjuk.

  4. A krémet hideg vízzel kiöblített formákba (150 ml) töltjük, majd a hűtőbe tesszük kb. 4 órára.

  5. A szószhoz a csokoládét durvára aprítjuk, a maradék tejszínt egy lábasban felmelegítjük, a csokoládét a forró tejszínben felolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk.

  6. A maradék 2 db karamellt durvára vágjuk. A panna cottát tányérra borítjuk, a szószt köré öntjük, majd megszórjuk a karamellel.


  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 12 681
elküldve: 2
receptkönyvben: 135
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

karamellás-csokiszószos panna cotta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pitykemano
pitykemano Sat, 2016-04-09 12:56

Zseniális a recept! Rendszeresen szoktam készíteni. Az is nagyon jó benne, hogy simán elkészíthető diabetikus verzióban is!

Gargoyle
P. / Gargoyle Fri, 2010-10-22 14:35

Ez a kép nagyon szép lett! Sokkal jobb annál, mint amikor vakut használsz.

637
lapzselatin 3 db
tejkaramella 15 db
habtejszín 400 g
habtejszín 100 g
étcsokoládé 50 g
tejkaramella 2 db