r
Nosalty Logó

Kárpátok szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Kárpátok szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír

tésztához

krémhez

tetejére

Összesen 1331 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír

tésztához

krémhez

tetejére

Összesen 5323 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír

tésztához

krémhez

tetejére

Összesen 252 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    83.5 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    522 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    789.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    733 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    282 mg
  • Retinol - A vitamin:
    721 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    424 micro
Összesen 1331 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.7 g

Zsír

  • Összesen
    333.8 g
  • Telített zsírsav
    195 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    2087 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3158.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    1114 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    978 mg
  • Nátrium
    774 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    487.9 g
  • Cukor
    238 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    525.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2934 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    286 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    1129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2884 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    588 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1696 micro
Összesen 5323 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 252 kcal

Hozzávalók

tésztához

krémhez

tetejére

Elkészítés

tésztához

  1. Egy nagyobb lábasba tesszük a vizet és a vajat. Lassú tűzön elkezdjük melegíteni. Amikor a vaj elolvadt a forró vízben, apránként belekeverjük a sütőporos, sózott lisztet. Masszív, összeállt tésztát kell kapnunk. Egy kicsit még kevergetjük a tűzön.
  2. Levesszük a tűzről, majd egy kicsit hűlni hagyjuk és amikor már langyos, egyenként beledolgozzuk a tojásokat egy kézi robotgép segítségével.
  3. Egy nagyobb sütőlemezt (34x37 cm) kibélelünk sütőpapírral, és egyenletesen belesimítjuk az égetett tésztát. Itt-ott kis kiemelkedéseket formázunk, nyomatokat hagyunk rajta. Előmelegített sütőben megsütjük. Gyönyörű dimbes-dombos tésztalapot kell kapnunk!
  4. A kihűlt tésztalapot félbevágjuk, és félretesszük.

krémhez

  1. Egy nagyobb fazékban a tojások sárgájával elkeverjük a cukrokat. Fokozatosan hígítjuk a tejjel, és adagoljuk hozzá a keményítővel elkevert lisztet. Ezután gyenge tűzön elkezdjük melegíteni, majd emelve a hőfokot, folytonos keverés mellet besűrítjük. Nagyon sűrű lesz! Ha kész, teljesen kihűtjük.
  2. A vajat kézi robotgéppel habosra keverjük, majd a vaníliás házi pudingot apránként adagolva a robotgéppel beledolgozzuk.
  3. A félbevágott tésztalap egyik dimbes-dombos felére rámerjük a krémet, és egyenletesen elsimítjuk. Ezután rátesszük a tésztalap másik felét. Egy rövid időre (kb. 30 perc) hűtőbe tesszük a süteményt, hogy a krém szilárduljon egy kicsit.
  4. Amikor kivesszük a hűtőből, gazdagon megszórjuk porcukorral. Ekkor fog a sütink hasonlítani a Kárpátok hófödte csúcsaira. Négyzetekre vágva tesszük asztalra.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 34x37
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 11450
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 25.

Ajánló

Ha kivajazott tepsiben sütjük a tésztát, akkor könnyebb kiemelni a tepsiből, nem sérül. Amennyiben nincs ekkora sütőlemezünk, akkor két részletben kell megsütni. Frissen a legfinomabb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kárpátok szelet
Lizinka_ 591 recept

Mind látványra, mind ízre fantasztikus! Gyermekemet idézve: - Anya, király ez a süti!

Hozzávalók

tésztához

krémhez

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!