Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karibi csirkemell ananászos quinoával

Karibi csirkemell ananászos quinoával
Karibi csirkemell ananászos quinoával
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már nagyon várom a nyarat, ezért gondoltam, becsempészek egy kis karibi hangulatot a napomba. Egy igazi könnyen elkészíthető egzotikus élmény. 

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet megtisztítjuk, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Befűszerezzük (én karibi fűszerkeveréket használtam), és közepes lángon készre sütjük.
  2. A quinoat átmossuk, majd 2:1 arányban (2 bögre víz, 1 bögre quinoa) feltesszük főni közepes lángon. Gyakori keverés mellett kb. 15 perc alatt kész is.
  3. Az ananászt felkockázzuk, és kevés vajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kész quinoa-hoz.
  4. A banánokat megtisztítjuk, és nyársra húzzuk. Vajat olvasztunk, amit chilivel fűszerezzük, és ebben magasabb hőfokon megpirítjuk mindkét oldalát.
  5. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 813
elküldve: 1
receptkönyvben: 104
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Takács Kriszti

Mióta szakács: 2019.04.09.
7 recept

receptjellemzők

konyha: dél-amerikai
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel
fogyókúra: AB0 diéta – 0 vércsoport
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

ananászos csirke, banános csirke

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

587
csirkemell filé 500 g
ananász 300 g
banán 300 g
quinoa 70 g
vaj 1 ek
chilipehely 0.5 kávéskanál
víz 140 ml
0 ízlés szerint