Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karfiolkrémleves 5.

Karfiolkrémleves 5.
Karfiolkrémleves 5.
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, könnyű leves.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Lereszeljük a sárgarépákat, és kevés olajon megpirítjuk őket. A karfiolt szétszedjük kis darabokra, hozzáadjuk a répához, megszórjuk a liszttel, megkeverjük és egy kicsit megpirítjuk a karfiolt is.
  2. Felöntjük az alaplével és puhára főzzük a karfiolt. Közben ízesítjük a levest szükség szerint. (só, ételízesítő)
  3. Amikor a karfiol megfőtt, hozzáadjuk a főzőtejszínt, egy picit forrni hagyjuk és levesszük a tűzhelyről. Ezután beletesszük a teáskanálnyi kaprot és ectet adunk hozzá. Összekeverjük és hűlni hagyjuk.
  4. Botmixerrel teljesen összetörjük a karfiolt. Végül a 4 apró kockákra vágott tojást beletesszük a levesbe.
  5. Pirított kenyékockával tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 35 292
elküldve: 1
receptkönyvben: 203
elkészítve: 10/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Hajababa

Mióta szakács: 2011.07.06.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 5 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

krémleves karfiolból, tojásos karfiolleves pirított kenyérkockával

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vasvikk
vasvikk Fri, 2016-02-05 16:06

Szuper leves, ízletes!
(Nálam került bele egy kisebb burgonya is.)
Köszönöm szépen! :)

Anya-banya
Anya-banya Tue, 2011-07-12 14:13

Szia Hajababa
Nagyon jó a recept, imádjuk a könnyű leveseket. Köszi.

szneki
Szneki / szneki Tue, 2011-07-12 12:10

Kedves Hajababa!
Csatlakozom Edithez,én is bírom a krémleveseket,elmentettem,köszike!
üdv.:Zsuzsi

laraed
Edit / laraed Tue, 2011-07-12 11:43

Kedves Hajababa! Üdvözöllek közöttünk ! Nagyon jól néz ki ez a leves. Nagyon szeretem az ilyen krém leveseket. :))) Üdv Edit

255
karfiol 1 közepes fej
sárgarépa 3 db
finomliszt 2 evőkanál
alaplé 1.5 l
főtt tojás 4 db
főzőtejszín 250 ml
napraforgó olaj 1 ek
ecet 1 teáskanál
kapor 1 tk
ételízesítő 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
kenyér 1 szelet