Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karfiol sajtkabátban

Karfiol sajtkabátban
Karfiol sajtkabátban
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami finomat akartam készíteni, mivel sikerült olcsón karfiolt vennem. De a rántott karfiolhoz nem volt kedvem. Így rátaláltam erre a finomságra, és elkészítettem. Krumplipürével vagy sült krumplival tálaljuk.

hozzávalók / 4 adag

A karfiolhoz

Az öntethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, és előfőzzük (nem szabad szétfőzni).
  2. A húst, a tojást, sót, borsot és ízlés szerinti mennyiségű áttört fokhagymát összedolgozzuk (mint amikor fasírtot készítünk). Ha szükséges, tehetünk hozzá prézlit.
  3. A karfiolrózsákat belecsomagoljuk (befedjük) az összekevert darált húsba.
  4. Ennél a résznél választhatunk. Megsütjük bő olajban/zsírban vagy sütőben. (Én olajban sütöttem ki.)
  5. Egy jénai tálat kikenünk olajjal/zsírral. A sütőt előmelegítjük.
  6. A húsos karfiolokat a tálba rakjuk, és betesszük a sütőbe sülni. 30 perc után kivesszük, és leöntjük a tejes öntettel (tejet a 2 db tojással össze keverjük). Megszórjuk a reszelt sajtal, és visszatesszük, sütjük még 10-15 percet, hogy aranybarna legyen.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x35 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 487
elküldve: 1
receptkönyvben: 295
elkészítve: 1/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Maria.

Mióta szakács: 2010.07.13.
190 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
konyha: szlovák
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sajtos sült karfiol, sajtos bundában sült karfiol

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zsike43
Zsike43 Thu, 2012-11-22 10:38

Bocsi. Nem értem. Nálam hús nem szerepel az összetételek között.
Mennyi hús kell és milyen?

moncsicsi83
moncsicsi83 Mon, 2012-09-03 21:31

Őőőőőőő, most lehet kicsit értetlen vagyok. Olajban sütötted ki, utána raktad be a sütőbe sütni? Vagy olajban sütötted ki, utána már csak a tejes öntettel leöntve sütötted?
Bocsi, ha hülyeséget kérdeztem!

vargamari
Mari's kitchen / vargamari Sun, 2012-03-11 20:56

Annyira izgalmasnak igerkezett, hogy ma kiprobaltam: isteni lett, le is fenykepeztem. Annyit szeretnek hozzatenni, hogy mivel egy kicsit kevesebb volt a husom, mint a karfiol, a maradek, kisebb meretu rozsakhoz piritottam vajas zsmlemorzsat es tejfollel meglocsolva remek kiegeszito volt a fennti fogashoz. Laktato, konnyen elkeszitheto es NAGYON finom. Koszonom a receptet!

1049
karfiol 1 kg
darált sertéshús 600 g
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 1 ek
fokhagyma 2 gerezd
napraforgó olaj 3 dl
tej 250 ml
sajt 100 g
tojás 2 db