r
Nosalty Logó

Karfiol sajtkabátban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Maria.
Karfiol sajtkabátban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A karfiolhoz

Az öntethez

Összesen 1049 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A karfiolhoz

Az öntethez

Összesen 4193 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A karfiolhoz

Az öntethez

Összesen 176 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.1 g

Zsír

  • Összesen
    91.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1320.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    536 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    235 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 1049 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    180.5 g

Zsír

  • Összesen
    367.5 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    159 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    110 g
  • Koleszterin
    1041 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5282.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    1204 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    2144 mg
  • Nátrium
    1497 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    940 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    577 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    108 mg
  • C vitamin:
    194 mg
  • D vitamin:
    248 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    325 micro
  • Kolin:
    1040 mg
  • Retinol - A vitamin:
    575 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    735 micro
Összesen 4193 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

A karfiolhoz

Az öntethez

Elkészítés

A karfiolhoz

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, és előfőzzük (nem szabad szétfőzni).
  2. A húst, a tojást, sót, borsot és ízlés szerinti mennyiségű áttört fokhagymát összedolgozzuk (mint amikor fasírtot készítünk). Ha szükséges, tehetünk hozzá prézlit.
  3. A karfiolrózsákat belecsomagoljuk (befedjük) az összekevert darált húsba.
  4. Ennél a résznél választhatunk. Megsütjük bő olajban/zsírban vagy sütőben. (Én olajban sütöttem ki.)
  5. Egy jénai tálat kikenünk olajjal/zsírral. A sütőt előmelegítjük.
  6. A húsos karfiolokat a tálba rakjuk, és betesszük a sütőbe sülni. 30 perc után kivesszük, és leöntjük a tejes öntettel (tejet a 2 db tojással össze keverjük). Megszórjuk a reszelt sajtal, és visszatesszük, sütjük még 10-15 percet, hogy aranybarna legyen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x35
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 145
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9877
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami finomat akartam készíteni, mivel sikerült olcsón karfiolt vennem. De a rántott karfiolhoz nem volt kedvem. Így rátaláltam erre a finomságra, és elkészítettem. Krumplipürével vagy sült krumplival tálaljuk.

Hozzávalók

A karfiolhoz

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...