Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamellkrémes habos torta

Karamellkrémes habos torta
Karamellkrémes habos torta
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyermekem születésnapjára készítettem egyszer, azóta csak úgy, hétvégén is kell csinálni:)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez és a díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a tojássárgáját összekeverjük a cukorral, majd hozzákeverjük az olajat és a sütőporos lisztet. A végén belekeverjük a keményre vert tojásfehérjét.
  2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a piskótamasszát.
  3. Megsütjük 40 perc alatt.
  4. A krémhez a cukrot lassan felolvasztjuk, majd hozzáöntjük a tejszín felét, amit előtte egy kicsit felmelegítünk.
  5. Megvárjuk, míg felforr, majd félretesszük, míg kihűl.
  6. A piskótát megtöltjük a kihűlt karamellás krémmel, majd a maradék tejszínt felverjük, és körbevonjuk a tortát vele. A külsejét körberakjuk babapiskótával, így mutatósabb lesz.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 161
elküldve: 2
receptkönyvben: 27
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

csincsi

Mióta szakács: 2013.03.16.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek
receptverseny: 2. Haas Receptverseny, Vénusz húsvéti receptverseny
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

karamellás torta, tejszínes karamellkrémes torta, babapiskótás karamelltorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

733
tojás 10 db
cukor 10 ek
finomliszt 10 evőkanál
sütőpor 1 csomag
napraforgó olaj 1 dl
cukor 10 dkg
habtejszín 3 dl
babapiskóta 200 g