r
Nosalty Logó

Karamellás tejfölös keksztorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Karamellás tejfölös keksztorta
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tortához

A díszítéshez

Összesen 1033 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tortához

A díszítéshez

Összesen 4128 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tortához

A díszítéshez

Összesen 246 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    42.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    935.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    469 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.1 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 1033 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.1 g

Zsír

  • Összesen
    169.7 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    319 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3742 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    1031 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    601 mg
  • Nátrium
    1876 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    556.5 g
  • Cukor
    230 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    466.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    673 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    655 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 4128 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

A tortához

A díszítéshez

Elkészítés

A tortához

  1. A háztartási kekszet a rumos tejben beáztatjuk.
  2. A tejfölt kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a lap zselatint, amit előzőleg a rajta levő utasításokszerint elkészítettünk, hűtőben dermesztjük.
  3. Egy téglalap alakú tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
  4. A megdermedt tejföltkivesszük a hűtőből, a cukrot karamellizáljuk, felöntjük 1 dl forró vízzel, hozzáadjuk a tejfölhöz, és visszarakjuk a hűtőbe.
  5. A tortaforma aljára lerakunk egysor kekszet, egy sor krémet, míg el nem fogy.
  6. Másnapighűtőben tartjuk,amikor kivesszük, lehúzzuk róla a papírt, reszelt csokoládéval éstejszínhabbal díszítjük.
  • Elkészítettem: 21 alkalommal
  • Receptkönyvben: 377
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 43533
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 09.

Ajánló

Szezontól függetlenül bármikor.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kekszből nagyon sokfajta édességet lehet készíteni, már csináltam régebben is, finom, könnyű elkészíteni, nem kerül sok pénzbe. Most ez a változata jutott eszembe, kezdő háziasszonyok nyugodtan fogjanak hozzá. Díszíthetjük idénygyümölcsökkel, nutellával, tejszínhabbal, dekorcukorral, még pudinggal is bevonhatjuk a végén, fantáziánk szab határt. Kedves egészségére mindenkinek!

Hozzávalók

A tortához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.