r
Nosalty Logó

Karamellás muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fonott Kalács
Karamellás muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 561 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 3370 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 336 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    463.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 561 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.1 g

Zsír

  • Összesen
    185.8 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    977 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2779.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    634 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    1012 mg
  • Nátrium
    854 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    357.1 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1620 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    501 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1594 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    320 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    793 micro
Összesen 3370 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 336 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Olvasszuk fel a vajat egy tálkában.
  2. A lisztet, a sütőport, a sót, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a tojást és a tejet öntsük össze egy tálban. Ha a vaj megolvadt, azt is tegyük hozzá, és jól keverjük össze a mindenséget.
  3. Melegítsük fel a sütőt.
  4. A muffinformát béleljük ki papírkosárkákkal, és öntsük bele a keveréket.
  5. A karamellacukorkákat vágjuk ketté, vagy harmadoljuk fel (kisebb darabokra nem érdemes, mert elvész az íze), és egy-egy darabot tegyünk rá kosárkánként a tésztára. Késsel kicsit nyomjuk bele, hogy sütés közben ne buggyanjon ki a karamella.
  6. Tegyük a formát a sütőbe, és süssük addig, míg szép pirosra nem sülnek.
  7. Sütés után vegyük ki a muffinokat a formából, és ha kihűltek, szabadon fogyaszthatóak. Érdemes megvárni, hogy kihűljenek, különben még odaragad a tészta a papírhoz.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 25133
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 24.

Ajánló

Tejjel nagyon finom :).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karamellás muffin
Fonott Kalács 77 recept

A szülinapomra kaptam egy muffinreceptes könyvet, és találtam benne egy hasonlót, csak olyan bonyolult volt, hogy nem mertem kipróbálni. Helyette kicsit leegyszerűsítettem a receptet, és így lett belőle sima karamellás muffin, mert megérdemeljük :).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ok, amiért nem pirosodik be a paradicsom

Nem pirosodik be a paradicsomod? Ennek több oka is lehet, de szerencsére egy kis odafigyeléssel könnyedén kiküszöbölhető a probléma. Az alábbiakban megmutatjuk a leggyakoribb hibákat és azok megoldásait, hogy paradicsomjaid ezentúl tökéletesen pirosak legyenek!