r
Nosalty Logó

Karamellás gesztenyetorta (Gesztenyetorta 3.)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Mignon
Karamellás gesztenyetorta (Gesztenyetorta 3.)
adag
Előkészítés
perc
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 869 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 5215 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 346 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    59.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    294 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 869 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59 g

Zsír

  • Összesen
    358.7 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    642 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2090.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    643 mg
  • Nátrium
    754 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    450 g
  • Cukor
    205 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    346.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1797 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1761 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    427 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 5215 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 346 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Késes betétű robotgéppel apróra daráljuk a kekszet.
  2. Folpackot terítünk egy 24 cm átmérőjű pitetálba.
  3. A tészta hozzávalóit kézzel összegyúrjuk egy keverőtálban, majd jó erősen a piteformába nyomkodjuk, a szélein peremet kialakítva. Míg a krémet elkészítjük, 10-15 percre betesszük a fagyasztóba dermeszteni.
  4. A krémhez a cukrot megolvasztjuk, majd a forró vízzel sziruppá főzzük és lehűtjük.
  5. A mascarponét keverőtálba kanalazzuk, hozzácsurgatjuk a szirupotésrobotgéppel lassú fokozaton habosra keverjük. Hozzáadjuk a gesztenyemasszát is és további lassú keveréssel sima állagúra dolgozzuk.
  6. Kivesszük a fagyasztóból a tésztát és ráöntjük a krémet.
  7. A mázhoz mikróban felforrósítjuk a tejszínt, beletördeljük az étcsokit, hozzáadjuk a vajat és jól elkeverjük. Mikor a csokoládé teljesen elolvadt, óvatosan a torta tetejére kenjük.
  8. Egy éjszakán át hűtőben tartjuk.
  9. Tálalás előtt pár másodpercre forró vízbe tesszük a pitetálat, így a folpack kilógó részeinél megfogva könnyen ki tudjuk egyben emelni, lehúzni a folpackot és tálaló tányérra tenni.
  • Receptkönyvben: 437
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 97743
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 12.

Ajánló

Megjegyzés: Az eredeti recept nem adta meg a piteforma méretét. Én 24 centiset használtam, melybe a tészta mennyisége pont passzolt. A töltelék viszont túlért volna a tészta peremén, így azt nem öntöttem rá mindet. (Segédkező kiskuktám nagy örömére, aki így rögtön megkóstolhatta a krémet, nem kellett kivárnia a másnapot!:)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gesztenyés, őszi hangulatú finomság, melyre a Nők Lapja Konyha októberi számában bukkantam.

Hozzászólások (45)

Petra

ezen nekem is rögtön megakadt a szemem az újság átlapozáskor:-)

Mignon

Akkor nagyon egy az ízlésünk! :) Nekem is ez volt az újságból az els? számú "áldozatom", már alig vártam hogy legyen id?m elkészíteni! Tökéletes választás, isteni finom lett, sajnos már nincs is bel?le...

Pfanni

Hát én megcsináltam a hétvégén, de a teteje sehogy se jött össze, folyós lett. Mit ronthattam el? Egyébként ennek ellenére nagyon fincsi volt, pillanatok alatt elfogyott.

Mignon

Kedves Anna! Örülök, hogy ízlett! A máz frissen nekem is folyós volt, óvatosan is kellett betennem a h?t?be, de másnapra tökéletesen megszilárdult, pedig pont úgy készítettem ahogy le is írtam, tehát nem ronthattál el semmit! Mennyi id?re tetted egyébként h?t?be? Méz az jutott eszembe, hogy a csoki is fontos hogy 75%-os legyen és abból esetleg tehetsz egy picit többet is bele! Remélem tudtam segíteni! Üdv. mignon

Törölt felhasználó

Szia! Nekem nagyon tetszik ez a recept. Szeretném elkészíteni, csak nem tudom hol lehet beszerezni ezt a hulala növényi tejszínt. Rendes tejszín nem jó hozzá?

Mignon

Kedves Judit! Természtesen jó hozzá, csak akkor azt kicsit édesíteni kell cukorral, mert a Hulala már eleve finom édes. Én egyébként Tescoban, Coraban szoktam venni, érdemes kipróbálni, mert nagyon finom!! Itt egy kép róla, hogy könnyebben felismerd a boltban a polcon: http://forum.sanomabp.hu/forumkep/9/82811/420/12571056/1.jpg Üdv: mignon

Törölt felhasználó

Köszönöm a válaszod. Megcsinálom, biztos fincsi lesz. :-)

Pfanni

Kedves Mignon! A hétvégén újra megpróbálkozom ezzel a finomsággal, de el?tte kérdeznék: biztos, hogy nem kell fölverni a Hulalát, hogy megálljon a teteje?

Mignon

Kedves Anna! Minden ok a leírásban, újra átnéztem. (nem kell felverni a mázhoz a hulalát) Remélem sikerrel jársz!! Üdv: mignon

amina

Én is megtaláltam ezt a receptet az újságban és rögtön felcsigázott! Nagyon jól sikerült, hatalmas sikere lett, dupla adag gesztenyemasszával csináltam. Nálam nem szilárdult meg a süti teljesen, nehéz volt rendes tortaszeleteket vágni bel?le, ezt leszámítva az egyik legjobb sütirecept, amit mostanában kipróbáltam.

Törölt felhasználó

Már kétszer elkészítettem ezt a sütit, de én egy 3 tojásos piskótára tettem a krémet. És a tetejét sem mertem 3 dl tejszínnel kipróbálni, mivel többen azt írtátok, hogy folyós lett. Én 1,5 dl tejszínt, 1 kanál cukorral, 2 dkg vajjal, 10 dkg étcsokival olvasztottam föl. Egyszer?en isteni lett.

Törölt felhasználó

Kedves Mignon! Én is megcsináltam a sütit de még h?l, szóval nem tudom milyen lett :) Viszont ami felt?nt, hogy a receptben sehol sincs arról szó, hogy a habot fel kéne verni, de a képen van egy felvert habréteg, ami a leírásban nincs.

Mignon

Kedves Csill! Az a mascarpones gyesztenyekrém, ami a leírás szerint készül! Remélem ízleni fog! Üdv: mignon

Törölt felhasználó

Szia Mingon! Köszi a választ de mégsem kaptam választ :) A gesztenyekrém mascarponéval barna nem fehér..ami a képen van ott barna krém is van és fehér is. Mindegy, ezek szerint te sem tudod. Egyébként igen, finom lett és szépen is nézett ki és szép lett a teteje is és szépen vágható is. Kicsit a tejszínt kellett f?zni a csokival, én nem csak egyszer?en megmikróztam. Köszi csill

Törölt felhasználó

bocs, elírtam a nevedet. mignon

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Szlovákiának sikerült az, amiről mi még csak álmodunk

Szlovákia óriási sikert ért el, északi szomszédunk ugyanis csaknem fél év alatt visszahozta a betétdíjas rendszert a boltokba, június végétől pedig már nem is találkozhatunk olyan üdítős flakonokkal és dobozokkal, amelyek ne lennének visszaválthatóak.