Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamellás-banános piskóta

Karamellás-banános piskóta
Karamellás-banános piskóta
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A munkahelyem büféjéből kóstoltam meg egy süteményt, amely nagyon megmozgatta fantáziámat, mert nem hittem, hogy a karamellel telepakolt tésztát meg lehet sütni. Hát meg lehet. Sőt, következő alkalommal dupla ennyi karamellel készítem, mert a munkahelyi nagyon karamelles, de mégsem túl édes, kicsit már ragacsos, de mégis lágy, piskótás volt. Addig kísérletezem, míg el nem készítem a pontos mását. A banán pedig onnan jött, hogy még három szemezett velem, és valahova be kellett csempésznem őket.

hozzávalók / 12 adag

A karamellszószhoz

A piskótához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat megolvasztjuk, beletesszük a cukrot és a vizet, a sót, és lassú tűzön, folyamatos keverés mellett pirítani kezdjük.
  2. Amikor már erősebben barnul, hozzáadjuk a tejszínt is, amivel lávaszerűen bugyborékolni fog, de ha kevergetjük, pillanatok alatt alábbhagy, és lágy, krémes lesz.
  3. A karamellt kihűtjük.
  4. Egy 25x25 cm-es kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és a megpucolt banánokat 2-3 cm-es darabokra szeletelve kirakjuk a forma alját velük.
  5. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját a cukorral és a vaníliával addig keverjük robotgéppel, míg halvány, krémes nem lesz.
  6. A cukros tojássárgájához keverjük a kihűlt karamellszószt, a sütőporral elkevert lisztet kanalanként, majd fellazítjuk a tojások kemény habjával, és a banánokra öntjük, elsimítjuk. Néhányszor finoman az asztal lapjához ütögetjük a formát, hogy a levegő kijöjjön belőle.
  7. A sütőt előmelegítjük 160 fokra hőlégkeverésen, és kb. 40 perc alatt (tűpróbáig) megsütjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 653
elküldve: 1
receptkönyvben: 39
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap, AB0 diéta – A vércsoport, AB0 diéta – B vércsoport, AB0 diéta – AB vércsoport
konyha: fúziós
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

karamellás piskóta banánnal, karamellszószos piskóta, banános-karamellás piskóta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-07-01 15:20

A nyerő hármas, télen az igazi, -nagyon jó ötlet, bár lehet más gyümölcsöt ami idény belecsempészni? :) , kivételesen a nyárra való tekintettel...... , - mindig nyerő nálunk a banán, a karamell, és a piskóta...:)
Köszönöm a receptet.:)
Éva-Anyóca

172
barna cukor 12.5 dkg
víz 2 ek
habtejszín 75 ml
vaj 2.5 dkg
1 csipet
tojás 5 db
finomliszt 6 ek
cukor 5 ek
vanília kivonat 1 teáskanál
sütőpor 1 teáskanál
banán 3 nagy db