Karamellás-banános piskóta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 7% Zsír
A karamellszószhoz
-
10g barna cukor40 kcal
-
1g víz0 kcal
-
6g habtejszín18 kcal
-
2g vaj15 kcal
-
0g só0 kcal
A piskótához
-
23g tojás29 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
4g cukor16 kcal
-
0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
48g banán27 kcal
Összesen
172
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 7% Zsír
A karamellszószhoz
-
125g barna cukor475 kcal
-
16g víz0 kcal
-
75g habtejszín219 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
0g só0 kcal
A piskótához
-
275g tojás346 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
570g banán325 kcal
Összesen
2066
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 7% Zsír
A karamellszószhoz
-
10.2g barna cukor39 kcal
-
1.3g víz0 kcal
-
6.1g habtejszín18 kcal
-
2g vaj15 kcal
-
0g só0 kcal
A piskótához
-
22.4g tojás28 kcal
-
7.3g finomliszt27 kcal
-
4.1g cukor16 kcal
-
0.3g vanília kivonat0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
46.3g banán26 kcal
Összesen
169
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 86 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 145.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.4 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 109 micro
Összesen
172
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.7 g
Zsír
-
Összesen 68.6 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 1037 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1746.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 111 mg
-
Kálcium 330 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 164 mg
-
Foszfor 713 mg
-
Nátrium 413 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 328.6 g
-
Cukor 219 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 537.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 778 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 216 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 215 micro
-
Kolin: 776 mg
-
Retinol - A vitamin: 760 micro
-
α-karotin 91 micro
-
β-karotin 179 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1314 micro
Összesen
2066
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 142 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.7 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 107 micro
Összesen
169
kcal
Hozzávalók
A karamellszószhoz
-
12.5 dkg barna cukor
-
2 ek víz
-
75 ml habtejszín
-
2.5 dkg vaj
-
1 csipet só
A piskótához
-
5 db tojás
-
6 ek finomliszt
-
5 ek cukor
-
1 teáskanál vanília kivonat
-
1 teáskanál sütőpor
-
3 nagy db banán
Elkészítés
A karamellszószhoz
- A vajat megolvasztjuk, beletesszük a cukrot és a vizet, a sót, és lassú tűzön, folyamatos keverés mellett pirítani kezdjük.
- Amikor már erősebben barnul, hozzáadjuk a tejszínt is, amivel lávaszerűen bugyborékolni fog, de ha kevergetjük, pillanatok alatt alábbhagy, és lágy, krémes lesz.
- A karamellt kihűtjük.
- Egy 25x25 cm-es kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és a megpucolt banánokat 2-3 cm-es darabokra szeletelve kirakjuk a forma alját velük.
- A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját a cukorral és a vaníliával addig keverjük robotgéppel, míg halvány, krémes nem lesz.
- A cukros tojássárgájához keverjük a kihűlt karamellszószt, a sütőporral elkevert lisztet kanalanként, majd fellazítjuk a tojások kemény habjával, és a banánokra öntjük, elsimítjuk. Néhányszor finoman az asztal lapjához ütögetjük a formát, hogy a levegő kijöjjön belőle.
- A sütőt előmelegítjük 160 fokra hőlégkeverésen, és kb. 40 perc alatt (tűpróbáig) megsütjük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 25
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1896
- Feltöltés dátuma: 2013. június 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Évi néni
1830 recept
A munkahelyem büféjéből kóstoltam meg egy süteményt, amely nagyon megmozgatta fantáziámat, mert nem hittem, hogy a karamellel telepakolt tésztát meg lehet sütni. Hát meg lehet. Sőt, következő alkalommal dupla ennyi karamellel készítem, mert a munkahelyi nagyon karamelles, de mégsem túl édes, kicsit már ragacsos, de mégis lágy, piskótás volt. Addig kísérletezem, míg el nem készítem a pontos mását. A banán pedig onnan jött, hogy még három szemezett velem, és valahova be kellett csempésznem őket.