Karaj borsóraguval
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
goblarka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 16% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
A húshoz
-
125g sertés rövidkaraj208 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
53 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A raguhoz
-
100g zöldborsó81 kcal
-
38g füstölt sajt123 kcal
-
50g tej28 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
520
kcal
- 16% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
A húshoz
-
500g sertés rövidkaraj830 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A raguhoz
-
400g zöldborsó324 kcal
-
150g füstölt sajt492 kcal
-
200g tej112 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
2079
kcal
- 16% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
A húshoz
-
38.3g sertés rövidkaraj64 kcal
-
2.3g finomliszt8 kcal
-
1.8g napraforgó olaj16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A raguhoz
-
30.7g zöldborsó25 kcal
-
11.5g füstölt sajt38 kcal
-
15.3g tej9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
160
kcal
- 16% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 42.6 g
Zsír
-
Összesen 27.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 80 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 675.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 386 mg
-
Nátrium 89 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.5 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 167.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 449 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2478 micro
Összesen
520
kcal
- 16% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 170.5 g
Zsír
-
Összesen 110.5 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 320 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2701.6 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 150 mg
-
Kálcium 368 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 259 mg
-
Foszfor 1544 mg
-
Nátrium 356 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90.2 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 669.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 162 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 160 mg
-
D vitamin: 105 micro
-
K vitamin: 101 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 268 micro
-
Kolin: 403 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 84 micro
-
β-karotin 1796 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9913 micro
Összesen
2079
kcal
- 16% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 207.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 51.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 138 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 760 micro
Összesen
160
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
2 evőkanál finomliszt
-
3 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A raguhoz
-
15 dkg füstölt sajt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
petrezselyem ízlés szerint
Elkészítés
A húshoz
- A hússzeleteket nem túl vékonyra kiklopfoljuk, megsózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk.
- Egy serpenyőben kevés olajon elősütjük a hússzeleteket, majd egy hőálló tálba tesszük. Pici vizet öntünk alá, és alufóliával lefedve 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, hadd puhuljon tovább, amíg elkészítjük a borsóragut.
- A hús sütéséből visszamaradt olajra rászórjuk a fagyott borsót, egy kis vizet öntünk alá, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk petrezselyemmel, és megpároljuk.
- Ha nagyjából puha a borsó, belereszeljük a sajtot (én vegyesen óvári sajtot és füstölt karavánt használtam), hozzáöntjük a tejet, és kicsit összeforraljuk, hogy sűrű masszát kapjunk.
- Ha a húsunk megpuhult, ráöntjük a borsóragut, és visszatoljuk még a sütőbe egy fél órára (pici vizet még önthetünk rá).
- Burgonyapürével tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20x30x10
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 313
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 12011
- Feltöltés dátuma: 2012. október 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
goblarka
3 recept
Legelőször a hűtőből és fagyasztóból előkotort maradékokból készítettem el ezt az ételt, elvégre spórolunk!:) Ha előrelátó vagyok, és írok bevásárló listát, akkor füstölt-főtt sonkával, gombával, hagymával dúsítom a borsós ragut, de egyébként szabadon variálható...