Nosalty Logó

Lapocka-egytálétel zöldségekkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Lapocka-egytálétel zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 755 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3019 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 195 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.5 g

Zsír

  • Összesen
    58.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1651.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    493 mg
  • Nátrium
    956 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    260.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    175 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    1272 micro
  • β-karotin
    3103 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    875 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 755 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177.9 g

Zsír

  • Összesen
    233.3 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    710 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6605.1 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    258 mg
  • Kálcium
    276 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    1972 mg
  • Nátrium
    3825 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1041.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1266 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    700 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    641 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    5089 micro
  • β-karotin
    12411 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3501 micro
  • Lut-zea
    541 micro
Összesen 3019 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    328 micro
  • β-karotin
    800 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    226 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 195 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lapockát besózzuk, borsozzuk, és kevés chilipehellyel megszórjuk.
  2. Az olívaolajat megforrósítjuk egy fedeles, magas falúedényben, beletesszük a húst, és erős tűzön minden oldalán körbesütjük, hogy kapjon szép színt.
  3. A héjas fokhagymákra egy kés lapjával ráütünk, és hozzádobjuk a sülő húshoz.
  4. Az edénybe annyi forrásban lévővizet öntünk, hogy kb. 2/3-igérjen a húsnak.
  5. Beletesszük a leveskockákat, köményt, és felforraljuk.
  6. Lefedjük, és a húst puhára főzzük. Időközben, ha kell, kevés vizet öntünk utána.
  7. Közben megtisztítjuk a sárgarépát és a lilahagymát. A répát tetszőleges darabkákra, a hagymátfél szeletekre vágjuk.
  8. Ha megpuhult a hús, hozzáadjuk a répát, lilahagymát,a felekbe vágott koktélparadicsomokat, ésezeket is megfőzzük.
  9. Tálalás előttkivesszük a húst a levéből,pár percig állni hagyjuk,majd szeleteket vágunk belőle.
  10. Burgonya-, ill. zsemlegombóccal tálalhatjuk, és bőven meglocsoljuk a finom szaftjával.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 15859
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 13.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vicikó 251 recept

Egy kitalált, saját receptem. A mélyhűtőbeli párnapos fagyos magányától megszabadítottam ezt a szép darab lapockát, és átalakítottam egy szerintünk igen finom vacsorává. Férjem azt  mondta, hogy ez egy gyorsfOgyasztott lapocka egytálétel, mivel igen-igen gyorsan fogytak a szaftos hússzeletek, a burgonygombócok,  répák a paradicsomos hagymák társaságában.:-)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Sziasztok! Nagyszem?,lóbabból szeretnék f?zni,olyat amit húshoz lehet adni.Mi az és hogy készül??? Valamilyen görögös étel.

Aval

Kedves Vicikó! Nagyon guszta a recepted, és imádom a zsemlegombócot, de csak tarjám van idehaza. Szerinted abból is sikerülhet?

Vicikó

Szia Aval! Biztos abból is fincsi, csak kicsit zsírosabb lesz. És köszi a dicséretet:-) Szép hétvégét! Üdv: Vici

Törölt felhasználó

Fokhagymát héjjával együt?? A többi jó, de ezt így meg nem f?zném.

M.Kata

Kedves Sancho! Ha szoktad nézni a "sztár"séfek m?sorait, bizony, azt mondják, hogy így, héjasul dobjuk a sütni való húsok mellé a fokhagymát, sokkal zamatosabb lesz, és nem esik szét a fokhagyma!

Törölt felhasználó

Sztárséfek nem érdekelnek. F?leg a tévészakácsok nem. Akit?l tanultam, az sose követett el ilyent. S még szét sem esett, csak a kínaifokhagyma. Én, házit használok. Megpucolva.

M.Kata

Hurrá, ismét dívik az egyben sült hús! Imádom, és ez nagyon guszta, köszi a receptet!

Vicikó

Hurrá, hurrá...! :-)) És én is köszi! :-) Üdv: Vici

Törölt felhasználó

A recept kit?n?. Bátran el lehet készíteni tarjából és csülökb?l is, de még oldalasból sem kizárt- majd kipróbálom- kicsit zsírosabb húsból az igazi szerintem. Chilipelyhet nem használok, helyette összetört kutyaf....a paprikát szórok a húsra, keveset mert kemény. Jó f?z?cskézést kívánok. Putyus.

Vicikó

Köszi, kedves Putyus! Igen, biztos az általad írt húsokból is finom, szerintem is. A paprika meg mindegy, kinek mi van otthon, nekem ez van, mi is szeretjük az er?set:-) Üdv: Vici

Éva-Anyóca

Kedves Vicikó! Annyira jó ötlet a recepted, hogy bár igaz, b?rös sertésoldalasom van itthon, de vasárnap megcsinálom, - és igen, jó ötletek vannak benne, a héjában benne-vele sült fokhagyma, fantasztikusan édes marad- ez már tuti, hogy így készítem. A héjában hagyjuk az édessé pirulás-párolás, ízátadás miatt a fokhagymát ,láttam már a TV Paprikán, Jamie Oliver f?z?s m?sorában,( is), és gondolom, ha ott sikerélmény volt ,guszta, Ti is ettétek és fincsi volt, :-o - akkor nyugodtan készíthet?, megenni nem a héját kell, hanem a benne lev? édes fokhagymát.:-o / Ja igen, onnan tudom, hogy édes az íze, és a héját nem kell megenni, mert : ha anno a nagyanyám így sütötte a fokhagymás húst, a családjának,- aki pedig nem volt "sztárszakács", csak egy jól f?z? családanya, kés?bb unokákat is etet? id?s néni, nagyi, - akkor talán megbocsájtható, ha más is így f?z, és még jó is lesz ! / A kínait meg sehogyse raknám bele.:-( Köszönöm, el?re is a vasárnapi menünket.:-O Szép hétvégét kívánok! Éva-Anyóca

Vicikó

Kedves Éva, nagyon szívesen, remélem Nektek is ízleni fog!!! :-) Bocs, de a fokhagyma-ügybe bele se megyek... , értjük a dolgot... ;-) Szép hétvégét! Üdv: Vici

Éva-Anyóca

Kedves Vicikó! Már minden el?készítve, persze a hús h?t?ben, ahhoz, hogy holnap készülhessen.:-)) Tuti biztos, hogy sikeres lesz, - a nagymamám nem tett bele sárgarépát, de a családnak elolvasás és képnézés után szintén tetszett, így, úgyhogy holnap készül.:-o Igen, nem is a vita miatt írtam, de nem értettem,mi a gond : és hát van olyan, aki használja, van aki nem, van aki így és van aki úgy, attól még jó lehet...csak emiatt írtam. Amúgy igazad van , több szó nem esik róla.:-o Aki érti miért van így, az úgyis érti, és csinálja..:-o Szép hétvégét, bár kissé most már tényleg h?vös lett az id?, itt volt némi es? tegnap este, és éjjel........ - most ennek jött el az ideje, hogy jöjjön ez az id?járás, az ?sz, bár nem szeretem. Éva-Anyóca

Éva-Anyóca

Kedves Vicikó! Sikeres volt, a vasárnapi ebédünk, köszönjük szépen, húsostól, fokhagymástól, répástól, úgy ahogy volt,- lesz máskor is, most mára, alig maradt bel?le...:-O Üthetek össze hozzá, azaz mellé valami másik második fogást, majdnem elfogyott, pedig azt hittem, hogy marad,.....nagyon ízlett a családnak. Ma se maradhatnak éhen a drágáim! :-o Köszönöm még egyszer. Éva-Anyóca

Vicikó

Kedves Éva! Még egyszer nagyon szívesen!!! :-)) És igazán örülök, hogy ízlett a kis családodnak! Bocsi, hogy csak most válaszolok, de csak most lett egy kis szusszanatnyi id?m... Szép hétvégét Nektek! Üdv: Vici

Éva-Anyóca

Kedves Vicikó! Az id? kevés, a tennivaló mindig sok! :-O Köszönöm a válaszodat, és várom a csodás recijeidet. Szép hétvégét Neked is. Éva-Anyóca

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.