r
Nosalty Logó

Egészben sült csirke Rékától

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Egészben sült csirke Rékától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Pác

Csirke

Összesen 656 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Pác

Csirke

Összesen 2619 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Pác

Csirke

Összesen 221 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.9 g

Zsír

  • Összesen
    57.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    465.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 656 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.5 g

Zsír

  • Összesen
    230 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1863.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    1026 mg
  • Nátrium
    479 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    495.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    411 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 2619 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 221 Kcal

Hozzávalók

Pác

Csirke

Elkészítés

Pác

  1. Elkészítjük a pácot. A fokhagymát és a hagymát lereszeljük, az erős paprikát összevágjuk, majd ezeket az olajjal és a fűszersóval összekeverjük.
  2. Az egész csirkét átmossuk. A mellcsontja mentén felvágjuk. Ittpuhák a csontok, könnyen fel tudjuk vágni.A szétvágás után a hasával lefele tegyük a tepsibe. A bőrét átdörzsöljük sóval és borssal.
  3. A páccal alaposan bekenjük a csirkét, és 2-3 órára berakjuk a hűtőbe pihenni.
  4. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, és lefedve rakjuk be a husit, amit még egy kicsit megöntözünk olajjal. Mellé szórhatunk pár szem burgonyát.
  5. 2 órát sütjük letakarva, néha-néha locsolgatva, majd 40 percet fedő nélkül.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 160 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 18362
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 27.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A legjobb, ha jó ropogós a bőre a csirkének!

Hozzávalók

Pác

Csirke

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.