r
Nosalty Logó

Karácsonyi fűszeres csoki bonbon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
DiaNatura
Karácsonyi fűszeres csoki bonbon
adag
Előkészítés
perc
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A bonbonhoz

A karácsonyi fűszerkeverékhez

Összesen 186 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A bonbonhoz

A karácsonyi fűszerkeverékhez

Összesen 1116 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A bonbonhoz

A karácsonyi fűszerkeverékhez

Összesen 547 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 0% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    0.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 186 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 0% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    64.9 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    996.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    414 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.6 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    2.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 1116 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 0% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.1 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 547 Kcal

Hozzávalók

A bonbonhoz

A karácsonyi fűszerkeverékhez

Elkészítés

A bonbonhoz

  1. A kétféle csokoládét kockákra tördelve vízgőz felett felmelegítjük, hogy folyékony csurgartható masszát kapjunk.
  2. Hozzákeverjük az olajat és a karácsonyi fűszerkeveréket.
  3. Formákba töltjük, amit kicsit megütögetünk, hogy nelegyen buborékos a végén a csoki.
  4. Hűtőszekrényben, esetleg mélyhűtőben dermesztjük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16443
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 10.

Receptkategóriák

Karácsonyi fűszeres csoki bonbon
DiaNatura 132 recept

Párommal elhatároztuk, hogy karácsonyra saját készítésű bonbonokat fogunk készíteni és ajándékozni. Ő rendelte neten ezeket a csodálatos formákat, amik érkezését alig bírtunk kivárni. A karácsonyi fűszerkeverék csak az első próbálkozás, de nem okozott csalódást. Finomak lettek a kis "édesek"! 

Hozzászólások (6)

Torma

Dia, gyönyör?ek a csokik és a fotó is!!! Gratula! Ügyesek vagytok :) Minden jót Karácsonyra, kellemes ünnepeket és BUÉK!!! Torma :)

DiaNatura

Kedves Torma! Nagyon köszönöm, a hozzászólásaid, igazán kedves vagy!!!A csokik sajnos nem bírták megvárni a karácsonyt, még a becsomagolt sem...:DD Na majd a következ? adag! Neked is jó készül?dést az ünnepekre! Addig még készülök írni Terkának és Janinak is, kedvet csináltálhozzá, mert én is úgy szeretnék ilyen kis kovászporontyokat, nagyon tetszett a storyd és a kovászos kenyér recid is!:) Üdv, Dia

Torma

Jót nevettem, Dia! A csokin is derültem :) Ha odadobsz egy kovászt, úgy tervezd, hogy az elsõ három napban csak 24-12 óránkent kell csak "etetni" (tehát elkezdheted akkor is, ha napközben távol vagy a háztól). Utána már napközben is etetni kell és egyre több kaja kell neki, mert felgyorsul az erjedés. Túl melegben ne csináld; a 20-24 fok az ideális, ha talalsz a házban egy ilyen allandó hõmérséklet? helyet. A konyha azért jó, mert ott több az élesztõgomba a levegõben. Én kezdetben hagytam egy kis rést is az üveg tetején pár órára. 2 ek tk liszt, 2 ek víz (lehetõleg ne klóros víz legyen!)-ezzel kezdtem. 24 óra múlva (nem baj, ha még nem erjedt) adsz hozzá 1ek lisztet, 1 ek vizet. Erõteljesen simára kevertem- minél több levegõ/oxigén kerül bele, annál jobb lesz az erjedés. Harmadnapi "etetés" (ekkor már kell, hogy legyenek buborékok) 2 ek liszt, 2 ek víz. Innen már 8-12 óránként eteted es mindig duplázod az adagot. Literes üvegben kezdjed, és mikor már túl sok van az üvegben- jó fortyogó, habos kovásszal- akkor leveszel 200g-ot (ez kb a hetedik nap, elõbb nem jó a kovász), amivel már lehet csinálni egy próbasütést ( 200g kovász 450-500g liszthez elég). Az üvegben lévõt megeteted 4 kanál liszt, 4 kanál vizzel es, ha felhabosodott, akkor a h?tõbe teszed. Hetente jó 'megetetni"; ilyenkor látod mennyi kell... ha használod, akkor többet "eszik". Egyébként kiderült, hogy hetekig eláll etetés nélkül is! Ezzel az 1:1 aránnyal egy kissé folyós lesz a kovász, ugyhogy mikor etetek, akkor most már kicsivel több lisztet teszek hozzá, mint vizet. A teljes kiõrlés? lisztbõl könnyebb kezdeni, mint a fehérbõl. Rozslisztem nem volt itthon, de most hoztam; lehet, hogy feldobok egy "keveréket". Na, akkor lesz féltékenység, mert az is "fiú lesz" ;) Oda lesz a Jani! Kezdd csak el, csak leírva néz ki bonyolultnak. Az idõvel legyél rugalmas, várd meg, amíg "bezsong" a kovász, azután etesd... nem kell megfullasztani túl hamar túl-etetéssel...pár óra ide-oda, nem fog meghalni az élesztõ. A tk lisztemnek sokkal finomab volt az illata kezdeti erjedéskor. A fehérnek, majdnem festék-oldó szaga volt kezdetben, de ez normális a szakirodalom szerint, meg fog változni, az enyém jó illatú már. A kovász összetétele és íze állandóan változik, és nincsen kettõ egyforma kovász! Ezért csere-berélnek a nagy kenyér készítõk is! Na, eleget beszéltem, minden jót, Torma :) Ui: a kenyerem alatt irtam egy olvasónak es tettem fel egy kovász linket, ami tetszik nekem, mert csak liszt és vizes; azt is kipróbálhatod! én egy angol nyelv? netes oldalról kezdtem a fentieket, de igazodnom kellett a Janihoz, mert úgy rohant! Szerintem izgatottab volt, mint én, hogy mikor kezdhet mar???

Ági78

Szia Dia, Ezek a bonbonok biztosan nagyon finomak lettek. :) Ha én ilyen ajándékot kapnék... hát tuti nem tartana sokáig! :D Kellemes ünnepeket! Üdv: Ági

DiaNatura

Kedves Ági! Örülök, hogy tetszenek a csokik! Szerintem te is kaptál Karácsony el?tt egy szép ajándékot a Nosaltytól...;) Hát én is szeretettel gratulálok neked hozzá!:)))) Kellemes Ünnepeket neked is! Dia

Ági78

Szia Dia, Bizony-bizony; nagyon szép meglepetés volt a csapattól.:) Nagyon szépen köszönöm Neked is a kedves szavakat! Boldog ünnepeket! Ági

kandi67

Kedves Dia! A két táblából kb. mekkora mennyiség lesz? Kinéztem egy szilikon formát. Hosszúság 20cm, Magasság 2cm, Szélesség 10cm. Ezzel a formával 14db lesz. A két tábla elegend? ehhez? Köszi a választ! Andi

DiaNatura

Kedves Andi! Ezek a formák darabszám és ?rtartalom szerint is sokfélék lehetnek, az enyém 12 darabos, és amikor készítettem ez és egy másik formának is a fele megtelt a csokival, így a 2 tábla csoki, biztosan elég még egy nagyobb befogadóképesség? formához is. Javaslom, hogy az els? próbálkozásnál melegíts fel 1 táblányit /mikoróban 1-2 perc/, mert lehet, hogy az is elég lesz. Aztán, még melegíthetsz hozzá, ha kevés. Nagyon jó kísérletezgetést kívánok neked is! Üdv, Dia

Belicsné

Szia Dia! Nagyon tetszik a recepted, szeretném megcsinálni. A f?szerkeveréket Te csináltad? Mik az arányok? Köszi

Évi néni

Kedves Dia! Csodásak az csokoládék, kívánatosak. Én is töröm a fejem egy ideje a bobbon készítésen. Gyönyör?ek a formák és a kivitelezés is. Gratulálok. Üdv: Évi néni

titty27

Elkészítettem :) Nekem 24 db lett. Mézeskalácsos f?szert tettem bele :)

Hozzávalók

A bonbonhoz

A karácsonyi fűszerkeverékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek