Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pálcikás csokiszívecskék

Pálcikás csokiszívecskék
Pálcikás csokiszívecskék
20 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy boltban találkoztam először ilyesmi ajándéknak valóval. Nagyon megtetszett. Csak fel kell forralni egy kis csésze tejet, és a szívecskét beletéve a pálca segítségével addig kavargatni, míg a csoki fel nem olvad a tejben, forró csokit varázsolva belőle. Horror ára volt, ezért kitaláltam, hogyan készíthetek ilyet saját kezűleg. Szuper ajándék téli alkalmakra!

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Nagyon finom kis fahéjjal, vaníliával vagy chillivel ízesítve!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kétféle csokit apró kockákra tördeljük, és egy hőálló tálba tesszük. Mehet mellé a vaj és a tejszín is.
  2. Gőz fölött összeolvasztjuk az egészet, hogy homogén massza legyen, ízlés szerint ízesítjük például chillivel, vaníliával, fahéjjal.
  3. Az összeolvadt masszát a jégkockatartó mélyedéseibe kanalazzuk (ebből a mennyiségből kb. 20 db lesz), kicsit az asztahoz kocogtatjuk, hogy a buborékok kijöjjenek a csokiból, és pálcikát állítunk a szívecskék közepébe. Hogy a pálcák megálljanak a híg csokiban, egy kartonból akkora téglalapot vágunk, mint a jégkockatartó, és ezeken keresztül szúrjuk a pálcákat, így a karton a helyén tartja mindet.
  4. Mehet be a hűtőbe legalább 1-2 órára.
  5. Ha kivesszük, alul meg kell csak nyomni picit a szilikonformát, és már kész is a forró csoki szívecske.
  6. Ha szeretnénk, meg lehet még hempergetni cukrozatlan kakaóporban vagy porcukorban. Fóliába csomagolva szuper téli ajándék.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 432
elküldve: 6
receptkönyvben: 144
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

cirpi

Mióta szakács: 2012.04.10.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – B vércsoport
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
kategória: bonbonok
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi gasztroajándék, szilveszter, Valentin-nap
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

csokoládészívecske, forró csoki, csokis szív forró csokoládéhoz

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

..ESZTER..
..ESZTER.. Thu, 2014-11-27 16:23

Szia!
Én is ma csináltam meg a bonbonokat,nekem semmi bajom nem volt vele.
Én kisebb szilikon formába tettem,így 3*15 db lett nekem.
Talán még annyi,hogy valóban jól ki kell fagyasztani,mert ha csak ép hogy egyben marad akkor nem szépen jön ki a formából,de ha kőkemény akkor szinte maguktól kipattanak.Köszönöm a receptet,nálunk a családban mindenkinek nagyon izlett!

vicanz
vicanz Thu, 2012-12-13 08:34

Szia, tegnap elkészítettem, nagyon konnyu és foleg gyors :-)
Csak egy gond van, hogy nekem a felszíne nem lett ilyen szép egyenletes. Dombocskák képzodtek.
Nem tudnál segíteni, mit ronthattam el?A tejszínt és a vajat hidegen adtam hozzá még olvasztás elott. Talán ez lenne a hiba?Koszi a sgítséget.Vica

cirpi
cirpi / cirpi Sat, 2012-12-15 20:46

Szia Vica,
Nem tudom, mi lehetett a bibi, de ha nem vagy megelégedve felületével, próbáld meg olvasztott tortabevonóba mártani, így a felszínét bevonja a csoki, és biztosan egyenletes lesz!
Remélem, siker lesz! :)
Üdv: Cirpi

123
tejcsokoládé 100 g
étcsokoládé 90 g
vaj 7 g
habtejszín 0.5 dl